Desbloqueig de Valpark de Vallada

Reprodueix vídeo

Desbloqueig de Valpark de Vallada

Aquest 2023 per fi és l’any del rellançament de Valpark, i de projecte truncat al seu moment es converteix en una oportunitat per a crear riquesa no sols per a Vallada sinó per a tota la comarca de la Costera.

La Generalitat, a través de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic suma des d’aquest mes d’abril totes les parcel·les municipals de Valpark a l’oferta de sòl industrial i logístic disponible per a inversors en la Comunitat Valenciana.

El Consell ha invertit 5 milions d’euros en l’adquisició de 340.000 m2 de terrenys del consistori. Per a procedir a la seua urbanització i comercialització a través d’Espais Econòmics Empresarials. La firma de la compra de sòl l’han formalitzat aquest dilluns el director general de Sector Públic i Patrimoni, Antoni Such i l’alcaldessa de Vallada, Maria José Tortosa.

Com diu l’alcaldessa la decisió d’empreses com Volkwagen o Ford d’ubicar-se o ampliar les seues instal·lacions en territori valencià ha sigut clau. I és que donar eixida a Valpark ha sigut un dels objectius de l’equip de govern de Vallada en les dues últimes legislatures.

Aquest parc empresarial es va paralitzar en 2009 i va deixar a l’Ajuntament un deute de 29 milions d’euros. Es solucionaren els problemes judicials amb les empreses que iniciaren la urbanització en l’any 2008. Encara que no s’ha pogut recuperar tots els diners i a partir d’ací, l’Ajuntament va reparcel·lar el terreny.

Els estudis realitzats per Governança Industrial posaren de manifest que Valpark compta amb una bona posició geogràfica per a l’activitat logística. Finalment comptar amb bones connexions tant terrestres com ferroviàries, unir les comarques centrals amb el Corredor Mediterrani. A més tots projectes il·lusionats que ara sí que sí es poden engegar.

Desbloqueig de Valpark de Vallada

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés