La biblioteca municipal de Xàtiva rep la donació de l’obra completa del prolífic autor xativí de llibres de butxaca Joseph Berna

Reprodueix vídeo

Descobrir a Joseph Berna

El planeta de los cíclopes, El castillo de los ahorcados, Los discípulos de Satán, La era de los robots … són alguns dels suggerents títols del prolífic autor xativí Joseph Berna, desaparegut l’any passat, un dels autors més importants de la literatura pulp. Ara tota la seua obra es podrà consultar a la Biblioteca Municipal de Xàtiva gràcies a la donació de la família del novel·lista.

 Joseph Berna és el pseudònim de José Luis Bernabeu, qui va escriure entre 1973 i 1996 vora 400 llibres de butxaca de gèneres diversos que es publicaren en l’editorial Bruguera primera i en la seua successora Edicions B després i van arribar a tindre una tirada de 20.000 exemplars setmanals; algunes de les seues novel·les van arribar fins i tot a Mèxic. Malgrat la seua popularitat, els autors de la literatura de butxaca treballaven a destall i no gaudien del reconeixement ni l’exposició pública dels literats consagrats.

José Luis va començar a escriure fruit d’una lesió medul·lar que el va deixar en cadira de rodes. Naixia així la seua primera obra “La misteriosa Stella”. Era 1973.

Tot i que Berna es va mudar jove a València sempre va mantindré els llaços amb la capital de la Costera.

El descens de les vendes, el canvi d’hàbits en la societat i la minva de lectors va fer que poc a poc el gènere de butxaca anara desapareguent i Berna no va escriure cap obra més fins que des de matraca Edicions es va voler rescatar aquet gènere de l’oblit amb l’edició del llibre “El maravillos mundo de Joseph Berna”.

Descobrir a Joseph Berna

Comarcal.TV

Descobrir a Joseph Berna

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés