ADIF enceta la fase de proves del nou traçat en ample convencional Xàtiva – nus de La Encina, clau per al desenvolupament del Corredor Mediterrani

Reprodueix vídeo

Desenvolupament del Corredor Mediterrani

La connexió en Alta Velocitat entre les tres capitals de la Comunitat Valenciana i Múrcia està més a prop. Aquest dijous ADIF iniciava el període de proves del tram entre la Encina i Moixent, de 45 quilòmetres, l’únic que encara no estava dotat d’ample d’alta velocitat estàndard o convencional de tot el Corredor Mediterrani. Així ho ha anunciat la secretària d’Estat de Mitma, Isabel Pardo de Vera durant la visita en Vallada a l’inici de les proves del tren en el tram Xàtiva i el nus de La Encina. Un recorregut on ha estat acompanyada, entre altres, de la delegada del Govern, Pilar Bernabé; la consellera de Política Territorial de la Generalitat Valenciana, Rebeca Torro, l’alcaldessa de Vallada, Maria José Tortosa i l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz.

La inversió total d’aquesta actuació s’estima en 187 milions d’euros i recentment Adif ha adjudicat els dos primers contractes per a l’execució del projecte. Les obres es prolongaran durant 16 mesos. És a dir, mentre es construeix la doble plataforma d’Alta Velocitat, s’utilitzarà el tram adaptat entre la Encina i Moixent, el que permetrà el pas tant de trens de mercaderies com els de passatgers. El nou traçat en ample convencional en via doble connectarà en un futur, en ample estàndard o internacional les tres capitals valencianes. El trajecte de proves s’ha realitzat en una BT, un tipus de tren laboratori amb equips d’última generació; és un tren preparat per a circular en ample variable arriba a velocitats màximes de 200 quilòmetres per hora.

És, per tant, una línia clau per a connectar tot el sud-est peninsular amb el nord-est i la resta del continent europeu.

A més el Corredor Mediterrani ha augmentat la seua longitud 233 quilòmetres, als que es sumen 40 quilòmetres.

Des del 2018 fins 2022 s’han licitat contractes per valor de 4.400 milions d’euros per a tot el Corredor Mediterrani. A més 2.800 milions d’euros ja han sigut adjudicats i 2.000 milions, executats.

Així mateix la xarxa bàsica estesa ha de concloure en 2040 i deu anys més tard, el 2050, haurà de concloure la Xarxa Global.

Desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Comarcal.TV

Desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés