La devoció per la Mare de Déu de Loreto de Montaverner ompli els carrers del poble durant el trasllat des de l’Ermita de Colata fins la Plaça Major on es celebra l’Ofrena

Reprodueix vídeo

Devoció per  la Patrona de Montaverner

Montaverner segueix gaudint de les seues Festes Patronals i de Moros i Cristians aquesta vegada amb un dels actes religiosos mes importants dins del programa. El dilluns 22 d’agost els veïns i devots de Montaverner es citaven a les 20h. de la vesprada, per a honrar la patrona de la localitat, La Mare de Deu del Loreto i acompanyar-la en el seu trasllat des de la centenària Ermita de Colata fins la Plaça Major del poble on tindria lloc l’Ofrena.

Una modesta imatge de la Verge engalanada de flors blanques era portada a muscles per vora deu homes.

La Mare de Déu de  Loreto va estar en tot moment acompanyada per les festeres i festers del 2022, vestits amb la indumentària regional. A més també els fidels es van desplaçar amb ciris i ramells de flors a les mans per camins i carreteres del municipi. I ja caient la nit, la Verge de Loreto era rebuda a l’entrada del poble, on es va disparar un castell de focs artificials.

Ara, pels carrers de Montaverner, la imatge avança arropada pels seus direcció a la Plaça Major.

El repicar de les campanes avisa als devots que esperaven L’Església Parroquial de Montaverner dedicada a Sant Jaume i a Sant Joan Evangelista que va acollir l’Ofrena de Flors a la Mare de Deu de Loreto.

En entrar a la Plaça Major, la Verge va ser disposada a un escenari engalanat per a l’ocasió en la plaça major.

Aquesta era una cita molt esperada també per a les Regines de Festes que en l’any de la tornada de les Festes de Montaverner celebraven els seu 50  i 25  aniversari com a màximes representants de la tradició. És el cas d’Amelia Soriano i Shaila Granero, mare i filla.

Una multitudinària Ofrena de flors de la que també participaren les comparses morocristianes.

Durant una bona estona els veïns de Montaverner van continuar mostrant la seua devoció a la imatge de la Mare de Déu de Loreto, omplint-la de flors com a mostra de veneració. Sens dubte, la patrona és molt volguda a localitat de la Vall d’Albaida.

Devoció per  la Patrona de Montaverner

Comarcal.TV

Devoció per  la Patrona de Montaverner

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés