La Diputació ret homenatge a Brines amb un documental i un llibre sobre la seua obra i l’Elca, la casa dels seus somnis

Reprodueix vídeo

Documental i llibre homenatge a Brines

El Centre Cultural la Beneficència de València ha acollit la presentació del llibre “Elca. Feliz vida” sobre la vida i el talent de Brines com referent literari enclavat en la casa de la seua infància, un espai real i alhora mitològic, el nucli sentimental on el poeta va adquirir bona part de la seua manera de vore el món.

L’obra, editada per la Diputació de València és un compendi de treballs del poeta d’Oliva i Premi Cervantes, Francisco Brines amb articles dels poetes Carlos Marzal i Vicente Gallego i l’escriptor i periodista Fernando Delgada.

Compta amb una creada selecció d’imatges de Bleda i Rosa, Premi Nacional de Fotografia que il·lustren la icònica vila on l’autor passava els estius.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, va exercir de l’amfitrió de l’acte que va comptar amb l’assistència del president de la Generalitat Ximo Puig. I precisament la Generalitat ha declarat recentment l’Elca com Bé d’Interés Cultural en la categoria de lloc històric; a més el passat any es va crear el Certamen Internacional de Poesia Francisco Brines on, a l’actual convocatòria, s’han presentat 240 poemaris.

La iniciativa de la Diputació es completa amb un audiovisual produït per Ángela Pla i dirigit per Juan Lagardera, responsable també de l’edició del llibre.

En a penes 14 minuts, el documental ens permet viatjar i endinsar-nos als dominis d’Elca, síntesi de l’univers de Brines. Les portes i finestres de l’alqueria s’obrin per a mostrar l’organitzat desordre de Paco Brines, la seua passió per la vida, l’art i la naturalesa.

De la benvinguda a la casa dels somnis de Brines s’encarrega Carlos Marzal recitant “Trastorno por la mañana”, un poema que sona com un ocell i és també una flor.

Documental i llibre homenatge a Brines

Comarcal.TV

Documental i llibre homenatge a Brines

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés