El Pacte Costera – Canal ressalta el paper de les dones emprenedores en el medi rural amb una jornada plena d’experiències celebrada a Bicorp

Reprodueix vídeo

Dones emprenedores de La  Canal

Amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora que té lloc el 19 de novembre, el Pacte Costera-Canal ha organitzat, per segon any consecutiu una jornada per a fomentar la cultura emprenedora, així com la motivació i l’acompanyament necessari per aconseguir-ho. La jornada es celebrava aquest dimarts 15 de novembre a l’Ecomuseu de Bicorp i en ella es va comptar amb els testimonis de sis dones empresàries del territori que han emprés el seu negoci en l’últim any i que s’han beneficiat de l’assessorament, acompanyament i tutorització dels tècnics del departament d’empresa del Pacte. El vicepresident de la Mancomunitat la Costera – Canal, Roberto Granero i la presidenta de la Canal de Navarrés, Carolina Mas, es van encarregar de la inauguració.

Projectes de dones que han creat recentment les seues empreses com és el cas de Carolina Gascón, tiradora professional de destral d’Anna. Que l’11 de juny muntava una sala de llançament en Gandia, The Tomahawk; després de la seua estada de 3 anys als EEUU.

Altra experiència fou la de Francisca Lluch, una perruquera d’Anna amb més de 40 anys d’experiència que va voler reinventar-se. Així naix Fanny Imagen y Soluciones Capilares.

A la taula de dones també trobem a Luisa Rodríguez que al mes de març obria en Bicorp Bistro Ca’Octavi. Aquest no és un bar a l’ús, ofereix tapes gourmet i acudeix molta gent de fora sobretot caps de setmana.

La jornada també va posar en valor els projectes de de Yolanda Requena, de Casa de la Luz, un centre de ioga ubicat a Quesa; Laura Lagardera d’El Terrenet, un centre de ioga, naturalesa i benestar en el cor de Bixquert en Xàtiva i Yadia Iglesias, de La Chuchería que podem trobar a Xella.

Des que el Pacte va crear el servei d’assessorament empresarial, s’han atés un total de 42 dones, amb edats de 30 i 45 anys. D’aquestes, el 36% han portat a terme el seu projecte donant-se d’alta com a persones autònomes. La majoria d’elles en el sector serveis. Aquesta actuació forma part del projecte experimental “Treballem a La Costera-Canal” subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social dins del programa “Avalem Territori”.

Dones emprenedores de La  Canal

Comarcal.TV

Dones emprenedores de La  Canal

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés