El 9 de setembre entrarà en servei el traçat en ample ibèric Xàtiva-Nus de l’Encina

Reprodueix vídeo

El nou traçat entre Xàtiva-l’Encina entra en servei el 9 de setembre

El 9 de setembre es posarà en servei el nou traçat d’amplada convencional entre Xàtiva i el Nus de l’Encina, un nou pas d’Adif en el desenvolupament del Corredor Mediterrani a la Comunitat Valenciana.

Després d’una inversió de 505 milions d’euros, Adif i Adif AV han construït una nova plataforma en un trajecte de 46 km. També s’ha actuat a la superestructura de via, capa de balast, catenària, aparells de via, sistemes de gestió del trànsit i control de comandament i senyalització. Com a principals estructures, destaquen 2 túnels, 7 viaductes, 2 passos superiors i 3 passos inferiors i obres de drenatge transversal.

En una primera fase, aquest trajecte serà de via única en amplada ibèrica i absorbirà tot el trànsit. Alhora  es realitzaran les obres d’adaptació a l’amplada internacional del traçat actual en via doble. Aquesta segona fase permetrà connectar el sud-est peninsular amb el nord-est i Europa a alta velocitat a través del Corredor Mediterrani. Entre altres actuacions es preveu la prolongació de la plataforma de les vies d’apartat de l’estació de Moixent per dotar-les d’una longitud de 750 m. També inclou la millora del drenatge transversal a l’entorn del túnel de la Font de la Figuera i la instal·lació de doble via en placa i l’adaptació a nous condicionants de seguretat d’aquest túnel. Per últim, les proteccions acústiques.

La connexió dels enllaços a l’estació de Xàtiva i el del Nus de l’Encina requereix actuacions incompatibles amb el servei ferroviari. Així el servei es veurà interromput entre les 00:00 hi les 11:30 h del 9 de setembre. En finalitzar aquests treballs, es donarà de baixa el traçat actual de via doble entre Xàtiva i l’Encina i es passarà a circular pel nou traçat en via única.

Per garantir la mobilitat dels viatgers, Renfe modifica els horaris. A partir del 9 de setembre, els trens de Llarga i Mitja Distància que circulen entre les dues ciutats veuran incrementats els temps de viatge. Temporalment, els trens de Mitja Distància no efectuaran parada a Moixent.

La circulació en via única comporta també la reestructuració del servei de la línia C-2 de Rodalies al tram entre les estacions de Xàtiva-L’Alcúdia de Crespins-Moixent.

El nou traçat entre Xàtiva-l’Encina entra en servei el 9 de setembre

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés