La projecció del documental “Des del cor del Fons” a Castelló de Rugat enceta la programació pel 30 aniversari del Fons Valencià per la Solidaritat

Reprodueix vídeo

El batec de tot un poble

El Fons Valencià per la Solidaritat celebra el seu 30 aniversari, després que el 28 de novembre de 1992, 13 municipis de la Comunitat Valenciana signaren el manifest constituent per a la seua creació. Una efemèride que ha motivat una programació d’activitats que ahir s’obria a Castelló de Rugat amb el documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble”, elaborat junt amb Alberto Pla-Projectes de Comunicació Social on es mostra el treball del Fons i la importància d’una solidaritat forta des de l’àmbit local.

Un documental que veu la llum després de dos anys de rodatge a la Comunitat Valenciana a més de Bolívia i Equador.

I l’elecció de Castelló de Rugat per a la premiere no és casual ja que aquesta localitat està vinculada al Fons.

Un documental que pretén sensibilitzar i demostrar que la cooperació descentralitzada és eficaç.

Efectivament, transformar econòmicament territoris de països empobrits és la raó de ser del Fons que en aquests 30 anys de vida s’ha fet més gran, al comptar en l’actualitat amb un total de 137 ajuntaments i 9 mancomunitats de les 3 províncies, que representen a quasi el 25% dels ajuntaments i a més del 50% de la població de la Comunitat, consolidant-se com una organització diversa i de consens.

A més el Fons sempre ha comptat amb aliances per enfortir el seu treball, formant convenis amb la Generalitat Valenciana, les Corts Valencianes, Diputació de València, Diputació de Castelló, Diputació d’Alacant i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Pel que fa al programa muntat pel 30 aniversari,serà projectat en diferents Municipis socis durant el període commemoratiu que s’allarga fins a març de 2023. A més s’ha dut a terme un estudi d’investigació amb el qual s’exposarà l’evolució del municipalisme valencià solidari i la seua incidència. També es desenvoluparan diferents actes institucionals territorialitzats.

El batec de tot un poble

Comarcal.TV

El batec de tot un poble

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés