El Botànic deixa 200 milions en inversions pendents d’adjudicar a les nostres comarques com els 17,5 milions per a la reforma de l’hospital de Xàtiva

Reprodueix vídeo

El Botànic deixa 200 milions en inversions pendents d’adjudicar

El Botànic apura els seus últims dies de govern amb una dotzena d’importants inversions promeses a les nostres comarques de la Costera, la Canal i la Vall per un muntant de 200 milions d’euros. El nou Consell nascut de l’acord entre PP i Vox es trobarà amb projectes que hauran de prioritzar, revisar o rebutjar.

El gros se l’emporta Xàtiva. En febrer es presentava el pla director valorat en 75 milions d’euros, dels quals 17,5 estan als pressupostos de la Generalitat d’enguany per a transformar i ampliar de manera escalonada l’hospital Lluís Alcanyís en un centre modern adaptat al segle XXI amb un full de ruta d’intervencions que s’enceten amb la reforma de la sisena planta.

El nou Palau de Justícia en l’antic convent de Santa Clara anunciat al 2018 amb una previsió de 16,5 milions es troba en fase de contractació dels arquitectes. La UTE formada pels despatxos de Ramón Esteve i Carlos Campos González junt a l’enginyeria Leing va obtenir a finals de maig la millor puntuació al concurs però encara no s’ha oficialitzat l’adjudicació.

La mateixa unió d’empreses fou seleccionada per donar vida al Centre Raimon d’Activitats Culturals, CRAC, en l’altra part de Santa Clara, la que recau al carrer Montcada. El projecte ja està fet i el cost per a executar-lo ronda els 9 milions d’euros. A més per al seu finançament i posada en marxa es va crear la Fundació Raimon i Annalisa. Aquest és el projecte que més perilla ja que amb el nou panorama polític la conselleria de Cultura queda en mans de Vox.

Xàtiva també ha rebut la delegació de competències per a executar el nou centre de dia comarcal amb una inversió de 3 milions. A la capital de la Costera també està pendent d’executar-se el futur centre de Salut Xàtiva II.

La segona gran inversió per muntant econòmic és desdoblament de la CV-60, obra que costarà 65 milions d’euros. En abril, la Conselleria de Política Territorial va licitar la redacció del projecte;  onze empreses s’han presentat però el procediment ha patit un retard.

I passem ara a Ontinyent on el projecte del nou Palau de Justícia ja ha sigut elaborat i falta que es liciten les obres. Ací també falta per rematar el nou hospital; un nou modificat a l’alça de l’obra per a incorporar la instal·lació d’una ressonància magnètica per valor de 3,7 milions ha deixat en suspens les actuacions. Tampoc s’ha iniciat la conversió de l’antic hospital en un centre per a malalts crònics. Altres actuacions pendents són l’ampliació del centre de salut de Bocairent i dins del Pla Convivint la projecció de centres de dia per a majors. Així residències en Castelló de Rugat, la Llosa de Ranes, Albaida, Agullent, Llutxent i la Pobla del Duc.

El Botànic deixa 200 milions en inversions pendents d’adjudicar

Comarcal.TV

El Botànic deixa 200 milions en inversions pendents d’adjudicar

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés