La processó en honor a la Mare de Deu de Loreto de Montaverner congrega una multitud de feligresos

Reprodueix vídeo

El Dia de la Patrona Montaverner

Una multitud de persones van participar en la processó en honor a la Verge de Loreto que Montaverner va celebrar el dimecres 24 d’agost amb motiu de les Festes Patronals i de Moros i Cristians. Un acte religiós amb molta participació de veïns que va eixir a les 21:00 des de la parròquia de San Juan i Santiago Apòstol i va recórrer durant una hora el centre històric de la localitat per tornar després al temple.

El repic de campanes i la música de l’himne d’Espanya van anunciar l’eixida de la Verge de Loreto a qui les Regines havien ofrenat abans les seues bandes. Una imatge arropada pels festers i festeres d’enguany.

Els portadors feren els honors traslladar la imatge a una Plaça Major abarrotada de gent que l’esperava.

Una espectacular comitiva de apassionats d’aquesta verge la seguia en processó, i és que aquest és un acte també molt important per a les filades morocristianes, que eixien al carrer amb les espectaculars gales que portaren el dia de l’entrada, mostrant la seua devoció per la Verge del Loreto.

Així ho feren també els veïns i feligresos que acompanyaven la patrona il·luminant els carrers de Montaverner.

A la cita no faltaren tampoc les cambreres de les quintes del 50, 51 i 52 vestides de negres amb pinta i mantellina.

La devoció de la localitat de Montaverner per la Verge de Loreto es remunta al segle XVI. Anys més tard es va construir una ermita en el seu honor.

Multitudinària processó la de la Mare de deu del Loreto de Montaverner on cap persona va voler pedrer veure desfilar a la patrona.

El Dia de la Patrona Montaverner

Comarcal.TV

El Dia de la Patrona Montaverner

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés