El Fons Valencià per la Solidaritat aprova els projectes de 2023 que contribuiran a la promoció socioeconòmica dels països del sud

Reprodueix vídeo

El Fons Valencià per la Solidaritat aprova els projectes de 2023

El Fons Valencià per la Solidaritat ha celebrat aquest dijous 4 de maig, al Centre Cultural Xàtiva la seua assemblea general ordinària on s’ha aprovat per unanimitat la memòria i balanç econòmic del 2022 i el programa d’activitats i pressupost de 2023; i aquesta ha sigut una cita especial ja que és l’última de l’actual legislatura.

Un Fons que té, precisament la seua seu a la capital de la Costera.

Pel que fa als temes tractats es van ratificar les noves altes de 2022 com a socis dels municipis de Bicorp, Bolbaite, Llocnou d’en Fenollet, Montanejos, Quart de les Valls i Viver així com les noves incorporacions del primer quadrimestre de 2023 de les localitats d’Alcoi, Benavites, Gata de Gorgos, Rafelbunyol, Rotglà i Corberà i Vallés, ascendit els membres a 134 municipis i 9 mancomunitats.

Pel que fa al passat any en quant a projectes de cooperació internacional al desenvolupament s’han executat un total de 10 a Bolívia i l’Equador, beneficiant de manera directa a més de 5300 persones i de manera indirecta a la majoria de la població de les localitats on s’ha actuat.

També en 2022 ressalta la tornada del projecte “Especialista Municipal Voluntari/ària” amb el qual 12 tècnics municipals han realitzat assistència tècnica durant un mes a Bolívia, l’Equador i el Salvador.

A més s’han desenvolupat 2 projectes d’acció humanitària a Ucraïna i Bolívia. Col·laborar davant la crisi humanitària provocada per la invasió russa i per a la prevenció i mitigació de la Covid-19. Per altra banda a la Comunitat Valenciana s’han dut a terme 5 projecte d’educació per al desenvolupament i la ciutadania. Destaca la tornada de l’emblemàtic programa “Ser Dona al Sud”.

En l’àrea econòmica, 2022 ha suposat un augment del 4,3% del total dels ingressos propis, destacant el compromís de les entitats locals sòcies. El 95,6% han fet efectiva la seua aportació dins de l’exercici i de les diferents institucions valencianes. Han augmentat en un 46,5% les subvencions destinades a projectes del Fons.

Respecte als projectes aprovats per a 2023, el seu disseny ha estat marcat per la promoció socioeconòmica en el marc de la “nova normalitat” postpandèmica.

Cal recalcar que, durant 2022, es va iniciar la commemoració del 30 aniversari del Fons. Efemèride per la qual l’organització ha rebut un reconeixement de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en el marc dels Premis al Bon Govern de l’entitat.

El Fons Valencià per la Solidaritat aprova els projectes de 2023

Comarcal.TV

El Fons Valencià per la Solidaritat aprova els projectes de 2023

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés