El Govern autoritza l’adquisició de balast per a les obres de canvi d’ampli en la via entre Xàtiva i Nus de la Teja

Reprodueix vídeo

Govern licita compra balast vies Xàtiva-Nus de la Teja

El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat, a través d’Adif Alta Velocitat el contracte destinat a la compra de balast per a l’execució de les obres de canvi a ample estàndard i les seues corresponents adaptacions. En un trajecte de 45 quilòmetres entre Xàtiva i el Nus de la Teja, situat en La Encina.

Pel que fa al valor estimat del contracte que va a licitar-se ascendeix a 12.827.200 euros. El mateix es divideix en dos lots diferenciats, que seran distribuïts en la base de manteniment de Canals i La Encina. Pel que fa al termini tindrà una execució de 16 mesos.

Cal assenyalar que el balast constitueix el suport petri sobre el que s’assenta la superestructura de la via. Els treballs consisteixen en l’extracció de la pedra, emmagatzematge temporal del mateix, preparació de les zones de recollida i transport  als punts de destí.

Sens dubte, el contracte és de vital importància per a la renovació, canvi d’ample i adaptacions de Xàtiva – Nus de la Teja del nou accés ferroviari d’Alta Velocitat Madrid – Castella la Manxa – Comunitat Valenciana – Regió de Múrcia, així com al desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Finalment, el tram de l’actuació és de 45 quilòmetres en via doble que discorre entre Xàtiva i la connexió amb la Línia d’Alta Velocitat Albacete – Alacant; un tram que forma part de la futura línia d’alta velocitat que connectarà València i Alacant.

Govern licita compra balast vies Xàtiva

C0marcal.TV

 

Govern licita compra balast vies Xàtiva
Govern licita compra balast vies

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés