El Govern autoritza les obres de renovació integral de la via Xàtiva-Alcoi per 117 milions d’euros

Reprodueix vídeo

Modernització Xàtiva-Alcoi

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Mitma a licitar, a través d’Adif, les obres de renovació integral de 64 quilòmetres de la via de la línia Xàtiva-Alcoi.

El valor estimat del contracte, amb el que s’actuarà als trams Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi supera els 117 milions d’euros.

L’actuació, que s’emmarca al Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana incrementarà les condicions d’eficiència i fiabilitat de l’explotació ferroviària i la regularitat del tràfic.

D’aquesta manera, augmentarà la velocitat de la circulació i es reduirà els temps de viatge, a més d’optimitzar les tasques de manteniment.

Una notícia anunciada ja la passada setmana per la ministra de Transports, Raquel Sánchez, en la seua visita a Xàtiva per inaugurar la posada en servei del tram Xàtiva-l’Encina.

 Les obres contemplen la renovació completa de la línia, substituint tots els elements de la superestructura: carril, travesses, balast i aparells de via. Així mateix s’adaptaran diferents estructures a la futura electrificació de línia, el que representa la demolició dels passos superiors que no compleixen amb els gàlibs requerits i la seua substitució per altres nous i l’increment de la secció dels túnels.

A més en les estacions del tram es van a incrementar la longitud de les andanes i es realitzaran l’adequació del paviment. En Ontinyent es va a posar en servei una tercera via, mentre que en la de Xàtiva ja s’han portat a terme les actuacions.

Aquest projecte podrà ser cofinançat pel mecanisme “Connectar Europa” de la Unió Europea.

Modernització Xàtiva-Alcoi

Comarcal.TV

Modernització Xàtiva-Alcoi

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés