El govern municipal de Xàtiva rendeix comptes després del compliment dels 100 primers dies del Pacte de l’Almodí

Reprodueix vídeo

Balanç 100 dies de govern a Xàtiva

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i la primera tinenta d’alcalde, Amor Amorós han comparegut en roda de premsa per traslladar les accions dutes durant els primeres 100 dies de govern. A la signatura el passat 16 de juny del Pacte de l’Almodí ja es va parlar dels tres conceptes que estan guiant l’acció del govern i que seguiran durant tota la legislatura. Són reivindicació, defensa del progrés de la ciutat i resistència davant l’atac a les llibertats i millores socials.

A més  un dels punts de l’acord especificava les reunions de treball periòdiques amb la participació de tots els representats del govern. La primera d’elles va tindre lloc el passat dissabte 16 de setembre.

En la compareixença s’ha destacat el contacte mantingut amb la Generalitat Valenciana per fer un seguiment de les inversions pendents a la ciutat com és el cas del Palau de Justícia. En aquest sentit el proper divendres visitarà la ciutat la consellera de Justícia..

A la reunió mantinguda a Sanitat es va explicar la previsió d’una inversió de 4,5 milions d’euros en els pressuposts de 2024 i també l’avanç del nou centre de salut Cecília Sanz.

L’alcalde també ha anunciat que està garantit el conveni respecte al CRAC.

Altra de les pedres angulars per a la present legislatura són les millores en matèria de Mobilitat i Serveis Públics.

Ja que en la xarxa d’aigua potable s’ha duplicat la inversió. A més va a impulsar-se un treball de diagnosi de l’estat general de la xarxa que servirà per calendaritzar totes les accions necessàries.

Per a la defensa dels avanços socials front a les polítiques regressives s’ha destacat l’augment de 30.000 euros del Xec Infantil per al present curs.  A més de maig a setembre s’ha invertit 1,3 milions d’euros en programes d’ocupació.

Altre anunci important és la congelació dels impostos de cara al proper any 2024.

En l’apartat cultural, s’ha posat l’èmfasi en la celebració del 40 aniversari de la Casa de la Joventut i també en la gran exposició retrospectiva de l’artista Joan Ramos que es pot gaudir fins a finals d’octubre a la Casa de Cultura i la Casa de l’Ensenyança.  A més a més, altra de les fites culturals ha estat l’augment del patrimoni artístic a la ciutat mitjançant dues escultures de l’artista Manuel Boix.

Balanç 100 dies de govern a Xàtiva

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés