El MARQ d’Alacant exhibeix per primera vegada tres de les peces més destacades de l’arqueologia portuguesa en l’exposició “El Guerrero Atlántico”

Reprodueix vídeo

Museu Arqueològic d’Alacant

Museu Arqueològic d’Alacant

El Museu Arqueològic d’Alacant acull fins el proper 23 d’octubre a la sala noble de la Biblioteca, l’exposició internacional “El Guerrero Atlántico. ¿Símbolos de Poder”, organitzada en col·laboració amb el Museu Nacional d’Arqueologia de Portugal. La mostra reuneix per primera vegada un conjunt de tres peces declarades Tresor Nacional de Portugal.

En concret són el famós guerrer galaic de Castro Outerio de Lezenho; Una escultura de Verraco en granit i l’extraordinària Torca de Vilas Boas que s’exhibeix per primera vegada fora públic fora de Portugal. Aquesta és una de les peces amb major quantitat d’or de tota la Prehistòria recent d’Europa.

L’exposició apropa al visitant a les comunitats castrenyes que sorgeixen en l’última etapa de l’Edat de Bronze impulsades per una eclosió excepcional de l’activitat metal·lúrgica en Europa. Tanmateix, els guerrers laics, també representats, pertanyen a una tradició escultòrica moderna, propera al segle I d.C i vinculada a un fort procés de romanització del nord-est peninsular.

 La proposta incorpora material gràfic i didàctic, projeccions audiovisuals i modernes ferramentes interactives i un catàleg que detalla el valor històric i patrimonial de la mostra.

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés