El MARQ d’Alacant exhibeix Tresors Nacionals de Portugal

Reprodueix vídeo

El MARQ d’Alacant exhibeix per primera vegada tres Tresors Nacionals de Portugal en l’exposició “El Guerrero Atlántico”

El Museu Arqueològic d’Alacant acull fins el proper 23 d’octubre a la sala noble de la Biblioteca, l’exposició internacional “El Guerrero Atlántico. ¿Símbolos de Poder”, organitzada en col·laboració amb el Museu Nacional d’Arqueologia de Portugal. La mostra reuneix per primera vegada un conjunt de tres Tresors Nacionals de Portugal.

En concret són el famós guerrer galaic de Castro Outerio de Lezenho; Una escultura de Verraco en granit i l’extraordinària Torca de Vilas Boas que s’exhibeix per primera vegada fora públic fora de Portugal. Aquesta és una de les peces amb major quantitat d’or de tota la Prehistòria recent d’Europa.

L’exposició apropa al visitant a les comunitats castrenyes que sorgeixen en l’última etapa de l’Edat de Bronze. Estàn impulsades per una eclosió excepcional de l’activitat metal·lúrgica en Europa. Tanmateix, els guerrers laics, també representats, pertanyen a una tradició escultòrica moderna, propera al segle I d.C i vinculada a un fort procés de romanització del nord-est peninsular.

La proposta incorpora material gràfic i didàctic, projeccions audiovisuals i modernes ferramentes interactives i un catàleg que detalla el valor històric i patrimonial de la mostra.

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés