El MITA celebra el Dia Mundial dels Museus

Reprodueix vídeo

El MITA celebra el Dia Mundial dels Museus

Aquest dijous 18 de maig es commemora el Dia Mundial dels Museus i l’Ajuntament de Xàtiva i des del MITA d’Albaida s’han preparat una sèrie d’activitats amb motiu de l’efemèride. El MITA d’Albaida té com objectiu la difusió, conservació i investigació entorn del món de l’art del titella arreu de les diferents civilitzacions i èpoques. Per tal motiu compta amb peces de tradicions mil·lenàries fins a les més actuals que pertanyen al cinema, televisió o teatre contemporani. Dins d’aquesta fita de conservar titelles, el MITA presenta com a novetat tres marionetes de l’Aigua del Vietnam i un titella Budaixi xinés que es podran contemplar a l’espai dedicat a Àsia.

A més durant aquest mes de maig a la recepció es pot visitar l’exposició temporal “Plastimació: L’art dels titelles fets amb plastilina” cedida per la productora valenciana Conflictivos production. La programació s’intensifica del 18 al 21 de maig amb Jornades de Portes Obertes, taller de titelles de guany i l’obra teatral “Geronto Show” amb Edu Borja. Per a més informació i inscripció al taller cal telefonar al 607 20 19 70.

I seguint en Albaida, el MITMAC, el Museu del Toc Manual de Campanes celebra aquest Dia dels Museus inaugurant les 5 campanes que li mancaven per a completar l’escola de formació que han estat foses a Holanda amb l’objectiu de comptar amb afinació i poder donar notes diferents. Un centre formatiu que compta amb un nou campanar interactiu que s’ha construït als cellers del Palau. Els dies 18 i 19 es donarà a conèixer aquest projecte amb dues jornades de portes obertes de l’Escola de Toc Manual.

Passem a Xàtiva on demà dia 18 l’entrada al Museu de l’Almodí i el museu de Belles Arts, Casa de l’Ensenyança, serà gratuïta. Mentre que el dissabte 20 de maig, d’11 a 13 hores es podrà gaudir al museu de Belles Arts d’una activitat de pintura. De vesprada, de 17 a 19 hores es realitzarà una visita guiada gratuïta a l’exposició “La llum de l’art” de Manuel Boix. Ubicada als museus i també a l’espai cultural Sant Domènec, a Sant Agustí i a la plaça de la Seu. A més per fer la visita cal fer reserva prèvia a través del web de Turisme.

El MITA celebra el Dia Mundial dels Museus

Comarcal.TV

El MITA celebra el Dia Mundial dels Museus

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés