Diverses promotores sol·liciten autorització per a altres cinc plantes solars als termes d’Alfarrasí, Albaida, Bellús i la Pobla del Duc

Reprodueix vídeo

El model de les renovables

La Conselleria d’Economia Sostenible exposa en el seu web per a informació pública l’autorització per a la implantació de cinc nous projectes de plantes fotovoltaiques a la comarca de la Vall d’Albaida. En aquest cas, es tracta de parcs solars de xicoteta potència, sumant entre les cinc un total d’11 megavats.

Se situen en els termes municipals d’Alfarrasí, Albaida, La Pobla del Duc i dos a Bellús, la de major potència és de 5 megavats, a la Pobla del Duc; 3,2 megavats a Albaida, on ja es contemplen altres dos parcs de 49,9 megavats cadascun; i les altres tres són d’1 megavat.

Al municipi de Bellús s’ha impulsat la creació d’una comunitat energètica de 60 quilowatts i ara caldrà estudiar les afeccions d’aquestes dues plantes al municipi. Els projectes per als quals es demana autorització es denominen Bellús i Bellús II. El primer situat en la zona de Belenguer, amb una extensió afectada de 7.705 metres quadrats de sòl agrícola. El segon es pretén situar en el barranc de Fillola, també d’ús agrícola i amb una extensió major, 47.726.

Pel que fa a la qual pretén situar a Alfarrasí, es denomina Parc Solar Alfarrasí II i també contempla una línia d’evacuació fins a l’Olleria. La capacitat és d’1 megavat i estaria situada en el Polígon 2, Parcel·la 7, a uns 1,3 quilòmetres a l’oest del nucli urbà. Ocuparia una superfície de 14.181 metres quadrats.

El Parc Solar Fotovoltaic Albaida, també comptaria amb 3,2 megavats i estaria situada en els polígons 5 i 6 (pròxim al circuit) i ocuparia 75.251 metres quadrats. Per part seua, el de la Pobla del Duc, seria de 5 megavats i ocuparia 7,3 hectàrees en una zona de cultiu de vinya.

També aquests són ja deu els projectats a la comarca de la Vall d’Albaida. Els ja esmentats Albaida 1 i Albaida 2; un altre de 9,6 megavats a Bufali-l’Olleria; el Montesa III d’Aielo de Malferit, de 49,9 megavats i el de Castelló de Rugat de 28,56 megavats.

El model de les renovables

Comarcal.TV

El model de les renovables

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés