El Museu de Belles Arts d’Alacant presenta l’exposició temporal ´Llegats´, una mostra amb un centenar de peces datades entre els segles XVII i XXI

Reprodueix vídeo

Exposició ´Llegats´ al MUBAG d’Alacant

El Museu de Belles Arts d’Alacant ha presentat l’exposició temporal “Llegats. Les noves col·leccions del MUBAG (2020-2024)”, una selecció de cent set peces datades entre els segles XVII i XXI. Obres de béns incorporats recentment al fons artístic del Museu. La formen 74 pintures, 24 dibuixos, a més de tres escultures i dos mosaics firmats per 32 artistes majoritàriament alacantins. I es podrà visitar fins el mes vinent d’octubre en la segona planta del Palau Gravina.

Està comissariada pel director del MUBAG, Jorge A. Soler, i les tècniques del Museu María José Gadea i María Gazabat. “Llegats” inclou 33 obres d’art de la Col·lecció del Banc Sabadell, de l’IES Jorge Joan d’Alacant (fons de l’Escola de Dibuix del Consolat alacantí) i també dos retrats del Museu Nacional del Prado. Així com el Paisatge d’Alacant procedent del depòsit de la Col·lecció del BBVA, i més com el préstec de dos particulars amb una pintura religiosa de formació de Lorenzo Casanova i un retrat femení de Xavier Soler. La resta de les peces exposades, 74, és resultat de donacions d’artistes, col·leccionistes i particulars. I també dels quantiosos llegats rebuts de part de familiars o amics dels autors. En total en estos quatre anys han ingressat mitjançant donació més de 400 peces

Caldria afegir també quatre figurins amb esbossos de Xavier Soler, donats per la Família de Vicente Benavent, i les pintures i escultures més actuals, donades, en la majoria dels casos, pels propis artistes.

Les peces s’agrupen en cinc àmbits temàtics.

L’exposició es complementa amb un espai documental en el qual es posa en valor el treball de recerca i restauració de l’equip del Museu, que ha intervingut íntegrament, en menor o major mesura, els 107 béns de “Llegats”.

Exposició ´Llegats´ al MUBAG d’Alacant

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés