El MuVIM exposa el ‘Urbanisme poètic’ de Miquel Navarro amb les seues ciutats imaginàries i el prototip de la Pantera Rosa

Reprodueix vídeo

El MuVIM exposa el ‘Urbanisme poètic’ de Miquel Navarro

Parpalló del MuVIM obri les seues portes a l’Urbanisme poètic de Miquel Navarro. Fins al pròxim 10 de desembre, el museu de la Diputació exposarà les ciutats imaginàries de l’artista valencià. Premi nacional d’Arts Plàstiques. Al costat de cinc escultures de ferro, acer i alumini entre les quals es troba el prototip de la Pantera Rosa. La popular font instal·lada en 1984 en l’entrada sud de València per a commemorar l’arribada de les aigües del Xúquer.

La corporació provincial estreta així el seu vincle amb el creador de Mislata. Que fa just un any exposava a la Sala de Respecte de la seu central de la Diputació, al Palau dels Scala, les seues ciutats de terracota i altres peces clàssiques i actuals. El “laboratori de Miquel Navarro”, com ell mateix va definir aquella col·lecció d’obres d’algeps i ferro sota el títol ‘Fum controlat, fumeral’, s’estrena ara en el MuVIM amb una nova proposta de la qual emana la seua obsessió per les estructures urbanes i l’aigua.

Aquesta és la primera vegada que un dels nostres artistes més universals exposa en el MuVIM.

Amb una mostra exclusiva en la qual torna a sorprendre’ns. Confrontant la seua ciutat emmurallada amb la maqueta del pare Tosca. Generant un interessant diàleg que ens convida a reflexionar sobre les ciutats a través de l’art.

Per a l’artista, les urbs són el pretext per a reunir les fòbies i encants, el millor i el pitjor. Construccions metafísiques en les quals no existeix l’home, que és l’espectador. Miquel Navarro admet influències del constructivisme rus, l’arqueologia, les ruïnes com a element romàntic, i els ressons de la indústria i el medi rural en els quals es va criar, però “també dels pessebres que tant li agradaven de xicotet i els cromos de la col·lecció de Nestlé sobre les meravelles de l’univers”.

L’obra de Miquel Navarro prendrà el museu de la Diputació des del vestíbul, compartint instal·lació amb la maqueta de la ciutat de València del pare Tosca, fins a la sala Parpalló, que acollirà una altra de les ciutats imaginàries de l’artista. Cinc escultures, entre elles el prototip de la Pantera Rosa que s’alça en la valenciana plaça de Manuel Sanchis Guarner, completen una mostra que també comptarà amb una aquarel·la, com a estendard de la producció pictòrica de Miquel Navarro.

El MuVIM exposa el ‘Urbanisme poètic’ de Miquel Navarro

Comarcal.TV

El MuVIM exposa el ‘Urbanisme poètic’ de Miquel Navarro

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés