El nou govern d’Oliva refarà el projecte de passeig dunar perquè l’actual és irrealitzable

Reprodueix vídeo

Passarel·les dunars a Oliva

El govern d’Oliva, integrat per PRO i UCIN, va a modificar el projecte de les passarel·les i passeig de fusta junt al mar, que ja compta amb una ajuda de 2,4 milions d’euros de la Unió Europea, al comprovar que les infografies que va presentar l’anterior Govern local de Compromís i PSPV-PSOE són una fantasia irrealitzable.

Pel que respecta a la generació de noves passarel·les fins ara s’havien associat amb una passarel·la flotant de fusta que transcorre paral·lela al mar des de Piles fins a Dénia. Partida en distints trams de la costa olivera. Una espècie de passeig elevat, de fusta, que permetria desplaçar-se longitudinalment al llarg del litoral. Contemplant la mar però res més lluny de la realitat. Ja que al vore la documentació el que realment es va demanar és l’execució d’un total de 87 passarel·les d’accés al mar.

Un dels aspectes fonamentals és que el Ministeri per a la Transició Ecològica no va autoritzar que la passarel·la de fusta paral·lela al mar discorra per les dunes. Sinó per la franja de terreny immediatament interior a eixos elements naturals protegits. Per tal motiu s’hauria d’expropiar més de trenta parcel·les privades.

Altre problema és el desfasament econòmic. Inicialment es va demanar una subvenció de 3,7 milions d’euros.

El següent pas serà, a partir de la setmana que ve, convocar reunions amb tècnics i representants de tots els grups polítics municipals per analitzar tot l’expedient. També aclarir dubtes i determinar quines podrien ser les solucions per no perdre aquesta important subvenció europea.

Passarel·les dunars a Oliva

Comarcal.TV

Passarel·les dunars a Oliva

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés