El Palomar enceta les festes patronals d’agost amb cucanyes per als més menuts, dansà popular i sopar de barbacoa

Reprodueix vídeo

Inici de les festes patronals d’el Palomar

Cucanyes per als més menuts, dansà popular, sopar a la fresca de barbacoa. Aquest ha estat el complet programa amb què el Palomar enceta el dijous 17 d’agost les seues festes patronals en honor a la Sagrada Família i el Crist del Miracle.

Aquesta fou una vesprada frenètica i també molt participativa. Els primers protagonistes foren els menuts del poble, els quals abarrotaren la  plaça Constitució per gaudir de les cucanyes amb multitud de jocs diversos. Va haver tir amb arc;  pintures amb aerosols;  balls;  o globus que s’encarregaren d’explotar.

A les nou de la nit fou moment de la dansada popular. Durant uns anys les danses van decaure però al 1987, amb la iniciativa de l’Ajuntament per recuperar tradicions, es va decidir dedicar un dia a aquesta festa i com veiem, a hores d’ara, gaudeixen de molt bona salut. Des de llavors, el grup de danses l’Albada, amb el seu ball, inaugura les festes patronals d’agost. Una cercavila va dur a tots els balladors fins l’església per iniciar ací la dansada que culmina a la plaça Constitució amb el tradicional fandango.

Una hora després té lloc el sopar popular de barbacoa a càrrec d’un càtering. Nombroses taules ocupen la plaça Sant Pere i carrer de Fons. Són 330 les persones les que es van inscriure a aquest sopar a la fresca ple de germanor.

Efectivament en quadrilla d’amics, familiars i convidats, entre ells moltes autoritats polítiques, aquesta fou una cita perfecta per al retrobament i per donar inici a les festes.

Una invitació que fa extensiva l’alcalde d’el Palomar.

Unes festes que s’estenen fins el dilluns 21 d’agost.

Inici de les festes patronals d’el Palomar

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés