El personal de la UHD de Xàtiva denuncia l’incompliment de Sanitat respecte a la promesa de vehicles oficials per al departament mentre utilitzen els seus cotxes particulars en els desplaçaments laborals.

Reprodueix vídeo

El personal de la UHD de Xàtiva denuncia l’incompliment de Sanitat

“Insostenible”. Així es com cataloguen la seua situació els professionals del Servei d’Hospitalització a Domicili del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent. Cansats dels incompliments de la Conselleria de Sanitat. Metges i metgesses del Lluís d’Alcanyís continuen havent de suportar trajectes amb els que acumulen més de mil quilòmetres mensuals en els seus cotxes particulars. Amb la despesa en carburant i el desgast que això comporta per als vehicles en els quals transporten material sanitari

El problema ja existent s’agreuja amb l’acumulació de diversos mesos de retards en el cobrament de les dietes de locomoció corresponents als mesos de març, abril i maig. La unitat reclama des de fa més de 5 anys els vehicles oficials promesos per la conselleria que ja tenen altres departaments sanitaris. Però fins al moment les seues demandes no han sigut ateses. I aquella promesa no acaba de materialitzar-se en una data concreta.

Esta circumstància els ha portat al límit i han decidit fer públic el seu malestar.

Tanmateix, des de la direcció del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent mantenen que la Conselleria de Sanitat està treballant en la preparació de la licitació de l’Acord marc per a la mobilitat dels professionals de les diferents UHD dels Departaments de Salut. A més, garanteixen el pagament del quilometratge pendent en els primers dies d’este mes de juny.

La del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent va ser una de les primeres Unitats d’Hospitalització a domicili (UHD) a alçar el vol en la Comunitat Valenciana fa 31 anys i, hui dia, és un servei referent en el tractament dels malalts crònics i oncològics que juga un paper imprescindible en l’organització sanitària i que gaudeix d’una gran estima entre la població.

La seua base d’operacions és a l’hospital de Xàtiva, encara que l’equip multidisciplinari de la UHD està conformat per una vintena d’integrants que es desplacen a 63 municipis de la Costera, la Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida i la Ribera Alta per a atendre cada dia a més de mig centenar de pacients en un territori caracteritzat per la seua elevada dispersió geogràfica.

La Unitat d’Hospitalització a domicili ofereix atenció 24 hores a malalts crònics, oncològics i en cures pal·liatives. Així, el servici cobreix les seues necessitats hospitalàries evitant la seua estada prolongada en el centre sanitari, la qual cosa beneficia tant al pacient com al seu entorn familiar i a la pròpia organització sanitària.

El personal de la UHD de Xàtiva denuncia l’incompliment de Sanitat

Comarcal.TV

El personal de la UHD de Xàtiva denuncia l’incompliment de Sanitat

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés