El pianista italià Elia Cecino guanya el Premi Iturbi 2023 dotat amb 30.000 euros

Reprodueix vídeo

El pianista italià Elia Cecino guanya el Premi Iturbi 2023

Ha estat una gran i exigent competició en la qual els pianistes han respost a les expectatives del jurat. Parlem del Premi Iturbi, organitzat per la Diputació de València que ha finalitzat una edició de rècord de convocatòria de concursants, 184 de 36 països que ha convertit a València en la capital mundial del piano.

El passat dissabte el Teatre Principal de València va acollir la gala de lliurament de premis, presentada per Laura Grande i Martín Llade. El jurat, presidit per Joaquín Achúcarro i format per personalitats de referència del panorama pianístic i musical internacional ha decidit atorgar el primer premi a l’italià Elia Cecino i el segon i tercer als estatunidencs Anthony Ratinov i Rachel Breen, després d’haver valorat la interpretació de cada candidat al llarg de tot el concurs, dos recitals i dos concerts amb l’Orquestra de València, dirigida per Álvaro Albiach, en un total de més de tres hores d’actuació.

Cecino ha rebut 30.000 euros com a guanyador del concurs i gravarà un disc amb el segell IBS Classical. Ratinov ha aconseguit 20.000 pel segon premi i 10.000 euros pel tercer, intèrprets que realitzaran una gira de concerts.

Així Djordje Radevski, de Sèrbia, que ja s’emportava 5000 euros per no accedir a la gran final. A més va obtindre altres 3.000 al millor finalista no guardonat amb el primer, segon o tercer premi per l’Ajuntament de València.

El pianista italià Elia Cecino guanya el Premi Iturbi 2023

Comarcal.TV

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés