El pla Viu Comunitat Valenciana mobilitzarà sòl públic dels ajuntaments per a oferir 10.000 vivendes

Reprodueix vídeo

La generalitat presenta el pla Viu Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha presentat el pla d’habitatge “Viu Comunitat Valenciana”. Per a impulsar la promoció de 10.000 habitatges de protecció pública en aquesta legislatura a través de la mobilització de sòl públic i la col·laboració públic-privada. Un pla que compta amb l’ajuda de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies amb qui s’ha signat un conveni marc. De moment ja s’han sumat 40 entitats locals.

En l’eix de col·laboració interadministrativa, a més del conveni ja s’ha fet un estudi a través de l’Institut Valencià de l’Edificació de sòl públic disponible de titularitat dels ajuntaments de més de 10.000 habitants. Amb els quals podrien construir-se més de 9.200 habitatges. 562 a la província de Castelló, 6.200 a la província de València i 2.466 a la província d’Alacant. A més, es posarà a la disposició del pla ‘Viu’ el sòl de titularitat de la Generalitat a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA). Així com els solars per a habitatge de protecció pública de titularitat privada pendents de desenvolupar que podran allotjar més de 4.000 habitatges.

És, a més, un pla 100% sostenible sobre la base de catalogacions i qualificacions de sòl ja disponibles.

Un pla que per al president és un pas més en l’aposta del Consell per facilitar l’accés a l’habitatge. I que siga per fi un dret constitucional en marxa i no una expectativa.

La generalitat presenta el pla Viu Comunitat Valenciana

Comarcal.TV

La generalitat presenta el pla Viu Comunitat Valenciana

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés