El Porrat de Sant Macià de Ròtova recupera el seu esplendor

Reprodueix vídeo

El Porrat de Sant Macià de Ròtova recupera el seu esplendor

Ròtova ha recuperat el Porrat de Sant Macià al carrer i sense restriccions i ho ha fet amb més exposicions, més visites guiades, més música, cultura i oferta que mai. Aquest cap de setmana del 24 al 26 de febrer el porrat de Ròtova s’ha convertit novament en el porrat de l’interior al unir les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida. El matí del dissabte tenia lloc l’obertura oficial del Porrat i la Fira Agroalimentària, Artesana i Turística del 2023 i a partir d’aquest mateix moment, les activitats no han deixat de succeir-se al llarg dels seus set espais diferenciats.

Un dia abans els menuts foren els protagonistes.

I en aquest regrés del Porrat la participació dels col·lectius i associacions locals ha sigut un dels puntals i tret diferenciador.

Un exemple el tenim en el Centre Excursionista de Ròtova, present al Porrat. Aquesta associació es va crear el 1982, com no, per a promoure l’excursionisme però sobretot per divulgar, protegir i defendre la natura.

Les joves que enguany ostenten els màxims càrrecs festers, 12 dames i la reina Clara Faus també s’animaven a eixir al Porrat com un acte més de recaptació.

Implicació de les associacions però també dels bars i comerços del poble que posen en marxa diferents campanyes.

De l’espai per a associacions passem a l’espai editorial on les seues parades promouen l’hàbit de la lectura.

Manel és un gran expert de bandolerisme valencià del segle XIX així que a l’estand no falten els seus llibres dedicats als roders.

I Manel prepara una nova obra “Els roders de la Llosa de Ranes: des de Micalet Mas fins al Xato de Xella”.

 L’art també va estar present al porrat amb la possibilitat de visitar fins a sis exposicions i la música també ha estat una part fonamental. Ací per exemple tenim a la batukada Kumkumtra animant els carrers plens de gent; en la nit del dissabte destacaria els concerts en femení de la mà de Jazzwoman, Làuder DJ i Xúquer Duo. Com veiem una programació diversa amb multitud de possibilitats desenvolupades amb gran èxit de participació popular.

El Porrat de Sant Macià de Ròtova recupera el seu esplendor

Comarcal.TV

El Porrat de Sant Macià de Ròtova recupera el seu esplendor

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés