La Canal de Navarrés demana “reformular” la llei estatal de cremes agrícoles

Reprodueix vídeo

El PSPV de la Costera – La Canal de Navarrés demana “reformular” la llei estatal de cremes agrícoles i exigeixen una revisió

Els socialistes de la Costera i la Canal de Navarrés exigeixen una revisió al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic una revisió dels criteris establerts en la Llei 7/2022, de 8 d’abril, que prohibeix les cremes agrícoles i les substitueix per la trituració. Per al PSPV comarcal, pot produir una “confusió en el sector i en els propis organismes que han de fer complir la norma”. A més de que el mateix text legislatiu “pot excloure els plans locals de crema ja aprovats i que regulen de manera òptima aquesta situació”.

Els socialistes de la comarca consideren que els articles afigen dificultats a un sector que “està patint massa una crisi prolongada en el temps”. Entenen que les decisions que s’adopten en el sector de l’agricultura han d’adaptar-se al territori. També s’han de respectar usos tradicionals compatibles amb els objectius de la llei.

El PSPV exigeixen una revisió que considera que no es pot “establir una legislació igual davant contextos diferents” i per això demanen al MITECO que faça marxa enrere i modifique la llei amb la finalitat de les restes de podes i de l’activitat agrària i silvícola puguen ser eliminades a través de la crema controlada i selectiva “amb la responsabilitat i eficiència que sempre hi ha hagut”.

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés