Els guerrers de Xi´an, l’aposta del MARQ

Reprodueix vídeo

Els guerrers de Xi´an, l’aposta del MARQ

El Museu Arqueològic d’Alacant acollirà a partir del 28 de març l’exposició internacional “El legado de las Dinastías Qin y Han, China. Los Guerreros de Xi´an”. Així s’ha anunciat en la presentació oficial de la mostra que ha tingut lloc al Centre Cultural de la Xina en Madrid. I l’expectació és màxima ja que els guerrers de terracota visitaren per última vegada Europa el 2018 per a participar en una mostra en el Museu del Món de Liverpool.

Aquesta col·lecció romandrà en Alacant del 28 de març al 28 de gener de 2024, el que suposa el període màxim d’exhibició en l’estranger que permeten les autoritats xineses. Inclou cinc rèpliques i 130 originals, moltes de les quals mai han sigut exposades fora de la Xina. Entre els originals destaquen nou guerrers i un cavall de terracota, deu elements d’enorme singularitat i valor.

L’exposició es distribuirà en les tres sales temporals del MARQ i també formarà part del recorregut la Sala Noble de la Biblioteca del museu. El plantejament arquitectònic i disseny és obra de l’arquitecte Ángel Rocamora. L’innovador escenari amb més de 1100 m2, disposarà dels últims avanços tecnològics, accions interactives, recursos audiovisuals i didàctics, elements sonors, tàctils i olfactius, pictogrames i textos adaptats al sistema de lectura fàcil i al llenguatge de signes per a permetre que els continguts siguen accessibles per a tots els públics.

Finalment l’adquisició anticipada d’entrades ja es poden sol·licitar al web i en les taquilles del MARQ de forma individual o grupal. A més s’aplicaran descomptes a col·lectius com els majors de 65 anys, joves i estudiants.

Els guerrers de Xi´an, l’aposta del MARQ

Comarcal.TV

Els guerrers de Xi´an, l’aposta del MARQ

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés