Els veïns de Rotglà i Corberà tornen a demostrar la devoció que senten per la “Socorreta” la seua patrona al seu dia del programa festiu

Reprodueix vídeo

Processó a la Socorreta, patrona de Rotglà i Corberà

Començat ja el mes de setembre, els carrers de Rotglà i Corberà amaneixen amb color festiu al arribar una de les setmanes més esperades de l’any, les seues festes patronals en honor al Crist de la Veritat i la Mare de Déu dels Socors. I el dissabte 9 de setembre ella fou la gran protagonista, la benvolguda “Socorreta”, patrona del poble a més d’alcaldessa perpètua i honorífica.

La solemne missa de matí donaria pas per la vesprada a l’ofrena de flors i la, com sempre, multitudinària processó.

A les nou de la nit la imatge seria duta a coll per vuit portadors que a pas lent i pausat recorreria cada racó del poble. La Verge llueix en aquesta anda bellament engalanada amb flors i també amb els fanals encesos. La creu parroquial enceta aquesta cita solemne. Multitud de veïns, ciris en mà, acompanyen a la patrona en senyal de devoció  i admiració. Darrere la imatge trobem al clergue i tot seguit als membres de la corporació municipal amb el seu alcalde, Amador Climent al capdavant. En finalitzar i amb una música més festiva els portadors amb molta vitalitat, portarien a la Socorreta fins la seua capella ballant-la i enlairant-la i amb ofrenes de foc durant aquest recorregut.

La fe que es sent per la patrona es renova cada any amb cites com aquesta

I ho fa amb una imatge que fou portada pel comte de Sellent després del seu captiveri a Alger. Compta la tradició que la comitiva pararia a descansar al poble i quan van voler  continuar, una tempesta els obligà a refugiar-se en ell. Cada vegada que intentaven reprendre el camí creixia la pluja, motiu pel qual la deixaren ací interpretant que aquest era el desig de la Verge. A més en abril del 1885, l’ermita fou escenari de la promesa instaurada per iniciativa dels rectors Bernardo Mondría i Miguel Sanz en sol·licitud de la protecció de la Vere davant la greu epidèmia de còlera que va causar gran mortaldat en la comarca.

El dia de la patrona finalitzaria amb un gran castell de focs a càrrec de la Pirotècnia Valenciana i el gran ball amb orquestra a partir de la una de la matinada.

Processó a la Socorreta, patrona de Rotglà i Corberà

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés