Els veïns d’El Palomar honren als seus Patrons, la Sagrada Família i el Crist del Miracle amb Missa i Processó

Reprodueix vídeo

Missa i Processó en honor als Patrons d’El Palomar

Després dels actes més lúdics i de Moros i Cristians, el Palomar encetava el diumenge 20 d’agost, la programació més religiosa. La que dóna sentit a les Festes Patronals. A les 12 del migdia va ser el moment d’assistir a la solemne missa en honor a la Sagrada Família. Terme que engloba a Josep, Maria i Jesús. La Banda Musical El Palomar encetaria una desfilada que portaria als membres de la corporació municipal fins al temple. Ja dins ocuparien les primeres files.

Jesús va voler nàixer i viure en una família de treballadors, senzilla i humil. Però tot no fou fàcil ja que van tenir l’experiència de l’emigració i l’angoixa de la persecució. La Sagrada Família és, per tant, un exemple d’obertura i disponibilitat al pla salvador de Déu. La litúrgia va estar amenitzada pel cor parroquial i va incloure a més, la lectura de passatges bíblics.

En acabar la celebració religiosa, tots junts i al ritme d’El Palomar en festes es dirigiren fins a la Plaça Sant Pere on va tenir lloc una disparada de focs d’artifici a càrrec de la Pirotècnia Martí.

Al dia següent, dilluns 21 d’agost, per la vesprada, quasi el poble sencer acudiria a altra solemne cita. La processó en honor al Santíssim Crist del Miracle, al qual els veïns senten una especial devoció. La imatge, que ix del temple en una anda arrossegada, ens mostra a un Crist jacent en la creu.

La decoració és profusa plena de flors i els fanals s’encenen com símbol de la llum de Déu.

El Crist, al que els veïns i veïnes acompanyen amb ciris que il·luminen la nit, recorre tots els carrers de la localitat, alguns tan estrets com aquest; darrere trobem a la comunitat eclesiàstica. Segueixen els membres de la corporació municipal amb l’alcalde, Jordi Vila, al front i tanca la Banda d’El Palomar que posa les notes a tan imponent cita guiant així els passos dels participants i portadors.

La imatge farà parada a l’ermita Mare de Déu del Roser  que té la condició de Bé de Rellevància Local i que es troba situada a les afores del poble en un àrea que inclou un calvari i un parc. La seua construcció data de 1850 sobre les ruïnes d’un temple medieval.

Acte seguit, tots els veïns alçarien les mirades al cel per gaudir d’una magnífica mascletà nocturna i castell amb un final espectacular que va arrancar els aplaudiments dels presents.

Missa i Processó en honor als Patrons d’El Palomar

Comarcal.TV

Missa i Processó en honor als Patrons d'El Palomar

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés