En el dia de Sant Miquel les campanes d’Albaida anuncien als quatre vents l’inici de les festes patronals

Reprodueix vídeo

El dia de Sant Miquel enceta les festes d’Albaida

Entre les diades de Sant Miquel, el 29 de setembre, i de la Mare de Déu del Remei, el 7 d’octubre, Albaida fa festa major. Una setmana llarga de celebracions on no hi falta cap tipus d’acte. Però ha sigut aquesta matinada de divendres, a les sis en punt quan s’han anunciat les festes patronals.

Als peus del campanar ha tingut l’acte d’entrega de pergamins pels Campaners d’Albaida en record del primer revolteig de campanes. I és que Albaida té hui el que mai haguera pogut imaginar. Un patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la Unesco i també BIC per al seu toc manual de campanes que s’allarga durant vuit segles.

I les Regines, Maria Bellver i Marta Soler han tingut el privilegi d’encendre el cartell lluminós Remei que ja presideix les festes en el balcó del campanar.

En el dia de hui, el toc de l’alba ha inclòs solos de campanes i també revoltejos de solemnitat. En finalitzar s’ha celebrat l’arbolà de Sant Miquel.

De les festes patronals d’Albaida en honor a la Verge del Remei, la TV Comarcal, emetrà, com ja ve sent habitual als últims anys les cites religioses més destacades. La primera serà el divendres 6 d’octubre a partir de les set i mitja de la vesprada amb l’ofrena de flors i pujada de la imatge al seu tron. El dissabte, el dia gran a les 11.30 emetrem la solemne missa pontifical i també a partir de les set de la vesprada. La processó finalitzarà amb l’emotiva pujada de la Mare de Déu a l’altar.

El dia de Sant Miquel enceta les festes d’Albaida

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés