En el dia de Sant Miquel l’Olleria homenatja als difunts festers i conclou el programa de les festes patronals i de Moros i Cristians

Reprodueix vídeo

L’Olleria celebra el dia de Sant Miquel

Quan encara ressonen pel poble la música i els trons de les festes de Moros i Cristians, l’Olleria s’endinsa en l’última jornada del programa amb la celebració en honor al patró dels vidriers, Sant Miquel Arcàngel, el dissabte 30 de setembre. Una festa que, des de 1954 és l’origen de les actuals festes patronals.

En commemoració als difunts festers es realitza una missa i l’emotiu acte d’homenatge amb l’ofrena d’una corona de llorer que s’alça sobre el castell fester. Així, en finalitzar es disparen salves d’arcabusseria per festers uniformats.

Seguidament veïns, festers, càrrecs i representants de la corporació municipal entonen i marxen al so de l’himne de la festa de l’Olleria.

Un any, aquest 2023 on han brillat amb llum pròpia les capitanies. La Filà Grisons pel bàndol de la creu amb Iván Pla com ambaixador i Vicente Engo com capità. I la Filà Xirigotes al cas de l’exèrcit de la mitja lluna capitanejats per Amparo Revert i l’ambaixador Ramón Micó. Que encara tingueren aquesta oportunitat per oferir un últim espectacle a tot el poble.

Tanmateix, ja per la vesprada, des de les set fou el moment de l’entradeta de filaes per l’itinerari de l’entrada i passant pel carrer de Sant Miquel. Un dia i un acte que, ara sí, posa el fermall d’or a les festes patronals i de moros i cristians de l’Olleria. Unes celebracions que representen un paisatge de la seua història amb episodis de conquesta i defensa medieval però que, com veiem han esdevingut en moment de diversió i germanor per a tots els seus habitants.

L’Olleria celebra el dia de Sant Miquel

Comarcal.TV

L'Olleria celebra el dia de Sant Miquel

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés