Énguera acull amb èxit la primera Fira de l’oli d’oliva organitzada per la Cooperativa Campoenguera en col·laboració amb l’Ajuntament i el suport institucional de la Diputació de València

Reprodueix vídeo

Énguera acull la primera Fira de l’oli d’oliva

Énguera ha celebrat aquest passat cap de setmana, del 6 al 8 d’octubre, la primera edició de la Fira dedicada a l’oli d’oliva. Una cita organitzada per la cooperativa local Campoenguera, en col·laboració amb l’Ajuntament. Que va servir per a promocionar la importància del producte en la cultura i la economia del poble. I que va reunir a productors de tota la comarca de la Canal de Navarrés.

La inauguració oficial va tenir lloc el divendres amb la visita del president de la Diputació de València. Una visita a la que també acudien alcaldes de localitats veïnes com a mostra del recolzament institucional i total solidaritat amb els agricultors valencians. Especialment amb els locals i socis de Campoenguera, els quals treballen amb aquest producte de primera necessitat, la producció del qual s’ha vist afectada per la sequera i l’increment dels costos del procés.

L’esdeveniment va comptar amb diferents activitats relacionades amb el producte com ara tasts d’oli.

Tallers d’elaboració de postres artesans, cuina en viu, tertúlies gastronòmiques i fins i tot rutes guiades pels paratges de la localitat. Però també, en la fira, es van donar cita fins a un centenar d’expositors, a banda dels agroalimentaris, com els de maquinaria agrícola, hostaleria o turisme.

El certamen arriba en plena escalada de preus d’un producte essencial en la dieta mediterrània, molt assentat en els rebostos valencians. I es que l’oli és part de la nostra cultura, base de qualsevol plat que es fa en una cuina.

Malgrat la situació de sequera generalitzada i de dades desastroses de collita a nivell estatal, per a Campoenguera la campanya d’enguany serà més que bona, amb una previsió de 4 milions de quilos que apunta a millorar les dades de la collita de l’any passat. Una xifra molt bona, sobretot si es té en compte que en la passada campanya només van collir 800.000 quilos d’oliva, menys del 10% del màxim que han arribat a molturar.

Énguera ha estat tres dies de fira gastrocultural en la qual agricultors, cuiners i productors assistents han mostrat la qualitat del producte i el seu arrelament en el terreny.

Énguera acull la primera Fira de l’oli d’oliva

Comarcal.TV

Énguera acull la primera Fira de l’oli d’oliva

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés