Énguera celebra del 6 al 8 d’octubre la 1ª Fira de l’Oli, el seu producte estrella, amb programa ple de cites gastronòmiques i turístiques

Reprodueix vídeo

1ª Fira de l’Oli d’ Énguera

Del 6 al 8 d’octubre l’oli serà el gran protagonista de la I Fira que Énguera va a celebrar entorn al seu producte estrella.

Tres dies de festa on agricultors, productors i cuiners mostraran la qualitat de l’oli enguerí i altres productes típics de la gastronomia local.

El programa està ple de cites: ponències, tast, degustacions, visites guiades, rutes culturals, zona infantil per a implicar als veïns i als visitants en una Fira per la que aposta fortament l’Ajuntament destinant 50.000 euros propis i que compta amb la col·laboració de la Cooperativa Campoenguera i la Diputació de València.

Aquesta primera fira de l’oli arrancarà el divendres 6 d’octubre a les 10:15 del matí amb la xerrada “AOVE: qualitat i nutrició”. La mateixa ens ajudarà a saber diferenciar els tipus d’oli d’oliva que hi ha al mercat.

Posteriorment tindrà lloc un tast d’olis d’oliva de les almàsseres participants, showcooking amb el xef Nacho Sellés.

Ja per la vesprada ruta cultural seguirà pel centre històric amb un tast de vins de Bodegues Énguera.

Així mateix, el dissabte la jornada s’encetarà amb la visita guiada a la cooperativa Campoenguera.

Una visita que també es repeteix el diumenge a l’igual que les rutes i els showcookings amb els xefs Rubén Fenollar i Pere Reig a més de degustació de cocktails de la mà de Bañó Orbezo, degustació de gaspatxos i inclús es comptarà amb carreres BTT. Una fira que comptarà amb 50 expositors i una superfície d’exposició de 4450 m2.

Una fira que també suma la implicació dels comerciants i l’hostaleria local.

Un programa d’actes dissenyat per a les famílies, grups d’amics i qualsevol persona que vulga conèixer Énguera des de totes les vessants: gastronòmica, turística i històrica.

Una fira que naix amb voluntat de continuïtat i que es posicione al calendari de fires gastronòmiques.

1ª Fira de l’Oli d’ Énguera

Comarcal.TV

1ª Fira de l'Oli d' Énguera

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés