Énguera s’impregna d’olor a fenoll amb les tradicionals figures elaborades per a la Festa de Sant Gil

Reprodueix vídeo

Festa de Sant Gil d’Énguera

Una festa única, tradicional, familiar, natural i impregnada de la característica olor del fenoll. Una festa pròxima en la qual, al costat del fenoll, els protagonistes són els xicotets de la casa i els valors de l’amor per la naturalesa, el treball en equip i l’alegria. Parlem, com no, de la Festa de Sant Gil d’Énguera, celebrada enguany el cap de setmana del 9 i 10 de setembre.

La gran expectació que es genera en aquesta festa es deu a la competència dels assistents sobre qui porta el ram més adornat, gran, llarg o original. Es tracta de crear figures inèdites per optar a premi. Dies abans, els veïns recullen matolls de fenoll dels camps i serres d’Énguera. Amb ells després elaboren les formes que el diumenge es beneïren en la plaça de l’Església.

En un primer moment la festa es reduïa al propi dia de Sant Gil. Des  de fa uns anys la festa s’ha engrandit tant que l’Ajuntament programa activitats també per a tot el cap de setmana. No en va Sant Gil és Festa  d’Interès Turístic Autonòmic.

Tot el món, xiquets, majors, veïns i visitants s’uneixen a la festa. Una cita que alhora aconsegueix impregnar els carrers amb l’aroma i el color de les artesanals i engalanades porres i creus al crit “Viva San Gil, con las patas de badil y las orejetas de bufacandil”. Aquest és el cant popular transmès de generació en generació.

Una festa propera on, entorn al fenoll i els “sangiles”, giren tantes altres activitats per fer gaudir a tota la família com la Fira d’Artesania, Turisme i Comerç.

Una trobada de diferents associacions locals i d’artesans vinguts d’altres punts del mapa per a mostrar els seus productes.

Sant Gil ofereix un cap de setmana diferent i inoblidable a Énguera. Una bonica vila poblada per 5.903 habitants i envoltada de preciosos paratges i verdes serres, de rierols, d’herbes aromàtiques… Una vila natural, entranyable i, com veiem, també amb tradicions que enamoren.

Festa de Sant Gil d’Énguera

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés