Enquesta de l’IES Josep de Ribera on els alumnes han realitzat 502 entrevistes

Reprodueix vídeo

Enquesta de l’IES Josep de Ribera, realitza 502 entrevistes

Com ja ha ocorregut en anteriors edicions ha hagut màxima expectació al saló d’actes de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva al moment de desvetllar els resultats de l’enquesta d’intenció de vot, un termòmetre que en anteriors cites amb les urnes ha sigut bastant encertat. Al sondeig han participat vora un centenar d’alumnes de primer i segon de Batxillerat que han realitzat 502 entrevistes que auguren una ampla majoria d’esquerres als comicis encara que inferior a la del 2019. La victòria seria de nou per al PSPV de Roger Cerdà però necessitaria arribar a acords amb altres forces. Enguany s’ha aconseguit un rècord d’enquestes realitzades a peu de carrer.

Dels enquestats, a una mitjana de quinze i setze per alumne, un 77% declararen obertament la seua intenció de vot; el 23% restant no va voler pronunciar-se o es mostrava indecís.

Com veiem els alumnes han descobert el difícil treball de camp que alhora és molt valorat i desperta gran interès entre la ciutadania i els candidats.

I anem a desgranar els resultats on, com diem, el PSPV tornaria a guanyar les eleccions però perdria entre un i dos regidors, un 6,1% de recolzaments.

Ciudadanos, aliat del PSPV en aquesta legislatura es podria quedar fora del consistori ja que obtindria entre zero i un regidor.

Xàtiva Unida deixaria de ser la segona força més votada en l’Ajuntament i retrocediria sis punts en intenció de vot. Es quedaria amb tres o quatre regidors front als cinc actuals.

Compromís tindria pràcticament assegurada la tornada al consistori amb un edil.

Malgrat experimentar un creixement, la dreta ho tindria molt complicat per a recuperar el govern de Xàtiva. El PP de Marcos Sanchis, l’únic candidat que no va estar present, guanyaria entre un i dos regidors.

Vox irrompiria a l’Ajuntament amb dos o tres regidors, un resultat similar al del 2019 encara que en aquell moment no es va complir.

El govern municipal de Xàtiva ha tret un 5,6 en l’enquesta. Per candidats, Roger Cerdà és el que té millor nota, un 5,9, seguit d’Amor Amorós amb un 5,3.

Comarcal.TV

Enquesta de l’IES Josep de Ribera, realitza 502 entrevistes

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés