Ens Uneix proposa a la Diputació de València que la festa de Moros i Cristians tinga un tractament igual a la de les Falles

Reprodueix vídeo

Ens Uneix proposa que els Moros i Cristians es tracten com les Falles

La diputada d’Ens Uneix a la Diputació de València, Natàlia Enguix, proposarà a la corporació valenciana que la festa de Moros i Cristians tinga el mateix tractament que les Falles. Comptant així amb una línia específica d’ajudes als pressupostos de la Diputació.

Enguix feia aquest anunci en la seua visita el passat divendres a la localitat d’Oliva. On va gaudir de l’entrada del bàndol cristià de les festes d’aquest municipi de La Safor juntament amb la regidora de Festes d’Ontinyent, Àngels Muñoz. I l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Pastor. Qui va confirmar que en agost tornarà la visita per assistir als Moros i Cristians d’Ontinyent.

Les ajudes que es plantegen inclouran també el suport a l’assoliment de declaracions d’interès turístic. Que en el cas concret d’Ontinyent seria de la d’Interès Turístic Internacional en la que es va treballant a la localitat als últims anys.

La proposta d’Ens Uneix, que serà duta a terme per al seu debat al ple de la corporació valenciana, continua així la línia encetada en l’anterior legislatura per la formació municipalista de suport als Moros i Cristians en la Diputació. En aquest sentit, cal recordar la inclusió d’esta festa en les accions de suport plantejades per la Diputació a les falles per fer front a la Covid-19. O la presentació d’una moció perquè la Diputació reclamara al Govern d’Espanya canvis en la normativa sobre l’ús de la pólvora en els actes festius. Atenent així a una petició expressa de les entitats de festes de Moros i Cristians sobre aspectes com el transport i el maneig de la pólvora. O la fi del monopoli per a vendre-la.

Ens Uneix proposa que els Moros i Cristians es tracten com les Falles

Comarcal.TV

Ens Uneix proposa que els Moros i Cristians es tracten com les Falles

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés