L’entrada de Moros i Cristians guanya en espectacularitat amb el canvi d’itinerari i amb la incorporació de la comparsa Contrabandistes

Reprodueix vídeo

Entrada de Moros i Cristians Canals

Canals ha continuat vivint intensament la seua Fira de Setembre. Al segon cap de setmana el gran atractiu fou l’entrada de Moros i Cristians que el dissabte 24 a les vuit de la vesprada va reunir a molt de públic a l’Avinguda Jaume I; estrenant així una nova ubicació que ha servit perquè les comparses, amb la incorporació de les Contrabandistes, es lluisquen encara més.

A cavall veiem aparèixer el banderí de la Junta Intercomparses i el del bàndol cristià i al seu darrere l’Associació Musical Canalense posa les primeres notes a la desfilada amb la marxa Creu Daurà.

Seguidament les acrobàcies i piruetes coparen el protagonisme gràcies a aquesta excel·lent coreografia de les membres de l’escola de dansa Ballart que demostraren perquè tenen tantes medalles al seu palmarès. Elles són campiones d’Espanya, subcampiones del món i inclús han participat al programa “Got Talent” de Telecinco.

Aquest ballet cristià va donar la benvinguda a la nova comparsa Contrabandistes que, al fundar-se al 2020, encara no havia pogut desfilar. Apareixen ben guapes, plenes de volants i amb un cinturó de cuir que marca la silueta. Duen barret i les seues armes són unes navalles de grans dimensions. Marxen al so de les peces 75 Aniversario i Caridad Guardiola, interpretades per la Unió Musical Montesa.

Creada al 2018, la comparsa Templaris és ara la que passeja per la vila de Canals amb unes fantasioses vestimentes on els verds i marrons són els colors predominants. La composa una esquadra de dones i altra d’homes ben ferotges on esquelets i banyes decoren els caps. Els acompanya la Unió Musical de l’Alcúdia de Crespins.

El bàndol cristià completa el seu exèrcit amb la Filà Creuats, la més veterana de totes, fundada al 2010. Una esquadra de joves i altra d’homes batallen en nom de la creu amb casaques en negre i plata. Amb els Creuats desfila la Unió Musical Santa Cecília de Canals interpretant Paco Jover, Mai Sabel i Xamarcai.

Un acte com veiem grandiós després de dos anys d’espera que ha congregat a un nombrós públic a aquest nou recorregut decorat també de forma especial per a l’ocasió.

I assistim ara a la desfilada del bàndol Moro encetada per aquests bells exemplars equins muntats per joves genets.

Un bàndol que compta amb el seu propi ball, aquest ple de força a càrrec d’Academy Fantasi Dance on les seues membres també estan acostumades a guanyar tot tipus de campionats i veient-les no ens estranya gens.

A camell veiem el banderí de les Kaftanes i aquest animal del desert està molt ben ensinistrat. Del 2017 és aquesta comparsa de dones plenes d’abaloris i plomes en blau que duen grans llances com armes de batalla. Marxen al ritme de Chimo, Kabila, El President i Paco el Chollat interpretades per la Tobo’s Blues Band de Xella.

També els xiquets il·luminant amb torxes la nit l’entrada s’engrandeix amb aquest grup d’experimentats genets que amb una simbiosi total amb els seus cavalls.

Del 2015 és la comparsa Alqanawat, l’última en recorre els carrers de Canals primer presentant-nos als seus membres més menuts.  La forma dues esquadres, una de dones amb una vestimenta plena de fantasia emulant a rèptils i també d’homes.

Entrada de Moros i Cristians Canals

Comarcal.TV

Entrada de Moros i Cristians Canals

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés