Atzeneta d’Albaida sorprèn amb la seua entrada de Moros i Cristians capitanejada per la Filà Rabosers, pel bàndol cristià, i Marraskesh pel bàndol moro

Reprodueix vídeo

Entrada morocristiana Atzeneta d’Albaida

El dissabte 17 de setembre, Atzeneta d’Albaida vivia un dels actes grans que cada any, des de 1990 organitza la Junta Central de Moros i Cristians.

Des del Carrer dels Pastors anunciava la desfilada, que arrancaria després de l’arribada de la corrosa de la Regina de Festes, Lara Soler.

Un ballet encetaria l’entrada del bàndol cristià amb els Pirates, una filà creada el 2006.

Els seguien els Cids, una filà nascuda en 2016 amb esquadra mixta i preparada per al combat amb destrals com a armes defensives.

La filà Rabosers ostenta enguany la capitania pel bàndol de la creu i apareix amb un ball d’estil espanyol, amb dones flamenques amb vestit negre, i barret i mantó roig que mouen al ritme de la música amb gran destresa. La primera esquadra desfila amb casa blava i fa les delícies dels espectadors amb l’elegant ball d’aquest cavall batidor. Un boato especial acompanya la filà amb aquest ballet que imita formes de la natura.

Molts foren els espectadors i els convidats polítics que acudiren a l’Entrada, meravellats per l’espectacle ofert i mostrant, amb la seua presència, el suport institucionals als actes festius, tradicionals i culturals que porten vida als pobles de les nostres comarques i fan moure l’economia local.

Després era el torn del bàndol moro que començava la seua desfilada amb els membre de la filà Sha-Kalandrus.

Després es presentarien les dones At-zenzíbares, una esquadra amb un alts tocats a conjunt amb les plomes rosades de la vestimenta.

L’entrada d’Atzeneta d’Albaida, conclou pel bàndol de la mitja lluna amb la capitania mora que enguany recau en la filà Marrakesh. Una coreografia de guerreres d’inspiració ètnica amenitza la desfilada. I entre aplaudiments fa entrada aquest cap batedor que dirigeix l’esquadra d’homes ferotges.

Aquest 2022, l’Entrada dels dos bàndols ha omplert de fantasia aquest xicotet poble de la Vall d’Albaida que, primer a causa de la pluja i després a causa de la pandèmia i les restriccions sanitàries, no havia pogut celebrar aquest esdeveniment des del 2018.

Entrada morocristiana Atzeneta d’Albaida

Comarcal.TV

Entrada morocristiana Atzeneta d’Albaida

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés