La Pobla el Duc celebra l’Entrada de Moros i Cristians 2022 amb la Capitania Cristiana dels Guerrers del Duc

Reprodueix vídeo

Entrada morocristiana La Pobla del Duc

El dissabte 27 d’agost, La Pobla del Duc va celebrar el dia gran de les seues festes amb l’Entrada de Moros i Cristians 2022.

Els Festers del 2020 i 2021 van obrir la desfilada sobre una elegant carrossa de la que més tard baixarien per a seure ja a la tribuna i gaudir d’un espectacle únic a la localitat.

La comparsa Al-Jaleum obria l’entrada del bàndol moro fent predominar primerament el verd en unes vestimentes que no deixaven lloc per a més colorit i unes plomes ben espesses. Amb llances apareixien aquests altres moriscos, de blanc i roig. Impressionats casc, camuflatge animal fins a les celles i robes que semblen les pells d’un animal que ells mateixos han caçat.

 Els Bufalifes feien entrada a cavall i donaven pas a un extens boato que feia palès l’ostentació d’uns moros que porten el color daurat per bandera, amb peces que emulen les més distingides joies Luxe en el seu màxim exponent també en una carrossa amb els components més joves tancant la seua participació.

 Seguidament arribarien els Moliners d’Uganda amb una esquadra impressionant que destacava pel gran casc i pel maquillatge cridaner que quasi ocultava la identitat de cadascun dels membres de la comparsa, que també tancaria amb els més menuts.

 Enguany, Els Tuaregs estan d’aniversari a La Pobla del Duc. I per a l’ocasió van desfilar fent predominar el daurat i el blau i aquestes vistoses plomes. Cap dels xiquets tampoc va voler perdre’s l’acte que avançava per a que, en un minuts, els cristians prengueren el poble.

Pel bàndol cristià, els primers foren la Comparsa Cabuts que van iniciar el seu recorregut amb els seus integrants més menuts per donar pas a les seues esquadres amb aquests impressionants casc de cap de porc senglar. El seu crit de guerra es va fer sentir a tot el poble.

 Després seria el torn dels Pirates del Missena. Elles amb insinuants corses i bites altes, ells al més pur estil pirata, de blanc i negre.

 Els Contrabandistes van desfilar amb l’elegància amb la que ens tenen acostumats tot i oferint un moment màgic.

La nit es tancaria amb la Capitania Cristiana 2022 que ostenta la Comparsa Guerrers del Duc. L’exercit encetava la desfilada amb la “cantera”. Els guerrers desplegarien la seua artilleria en aquesta batalla de la que eixirien vencedors Tampoc podia faltar per a aquesta ocasió tan especial la cavalleria. Provinents de Cartaina feien aparició estes templades soldats i baixats del Benicadell, s’unien a la festa els ferotges “Tossalins”. Des d’Ontinyent, el “Ballet Òpera” oferia el seu “Ball d’Espases” donant així més llum i color a l’espectacle que acabaria amb l’aparició del Gran Capità, David Canet, junt a la seua germana Raquel, que de blanc impol·lut i sobre una imponent carrossa tancava triomfal l’Entrada de Moros i Cristians de La Pobla del Duc.

Entrada morocristiana La Pobla del Duc

Comarcal.TV

Entrada morocristiana La Pobla del Duc

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés