Montaverner celebra l’Entrada de Moros i Cristians 2022 amb les filaes Boniquets i Morotunos com a abanderades

Reprodueix vídeo

Entrada morocristiana Montaverner

El dimarts 23 d’agost, Montaverner va celebrar l’Entrada de Moros i Cristians 2022, un dels dies grans de les seues festes, que va tenim com a abanderades d’enguany a les filaes Boniquets, pel bàndol cristià i Morotunos pel moro.

La desfilada començaria a les 20.00 hores de la vesprada impregnant els carrers principals de la localitat de l’ambient fester. Els veïns, la corporació municipal i les autoritats convidades no es va voler perdre l’espectacle que veurien des de la tribuna al Carrer Nou.

Després de dos anys sense entrada morocristiana, les festeres d’enguany i les dues Regines, Marta Marín i Mar Segrelles, obrien la desfilada vestides de blanc i pujades a una senzilla però elegant carrossa.

Els festers les seguien a peu i amb vestimenta regional; jupetí amb motius florals, saragüells i faixa.

El bàndol cristià seria l’encarregat d’obrir l’Entrada amb la comparsa Cides on van eixir primer els integrants més menuts, de groc i verd, en carrossa i llançant confeti als assistents. De prop els seguirien l’esquadra de dones, les vertaderes protagonistes de la filà, que amb més de 20 anys participant de la festa, enguany tornaven a viure un moment molt màgic i emocionant.

Els següents serien els homes de la Filà Taverners que feien aparició amb túnica groga i blava i un maquillatge amb la tradicional creu roja que simbolitza el seu bàndol.

Els Boniquets, abanderats 2022, els seguirien amb un espectacle d’acrobàcies a lloms d’un cavall i amb les seues esquadres.

Montaverner s’omplia d’espectaculars imatges com aquest preciós casc de tigre amb la boca oberta que guarda al seu interior el cap de la persona.

Amb tonalitats daurades lluïa també aquest ballet, que va envair de ritme els carrers del poble ple d’espectadors que aplaudien.

Les menudes i els menuts participen també activament en la festa. L’Entrada va desenvolupant-se a mesura que va entrant la nit i passa per tribuna el xiquet Joan Seguí, l’abanderat cristià dels Boniquets.

Era a continuació el torn per al bàndol moro, encapçalat per les Mores Tuareg, amb els menuts en carrossa.

Impressionants tocats, alts i amb plomes en blanc, cares pintades emulant un antifaç i  aquesta il·lusió òptica que creaven en veure-les caminar.

Unes esquadres molt acolorides i amb turbant àrab feien pas per la localitat deixant el protagonisme també als homes de blau.

Continuarien els Morotunos, els abanderats del bàndol de la mitja lluna d’aquest 2022 amb els més joves i menuts de l’agrupació, amb gel·laba ratllada.

 Els acompanyava altre ballet que feia volar aquestes faldes amb molta gràcia.

Les torxes i els colors dels focs artificials il·luminaven la nit de Montaverner per a donar pas espectaculars esquadres.

Entrada morocristiana Montaverner

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés