Entrevista a Inés Alfonso; “Ens han tancat l’únic caixer automàtic d’Otos”

Reprodueix vídeo

Entrevista a Inés Alfonso; “Ens han tancat l’únic caixer automàtic d’Otos”

El caixer automàtic d’Otos, a la Vall d’Albaida, ha cessat les seues operacions, deixant als residents sense accés a servicis financers i exacerbant la preocupació per l’exclusió financera en la localitat. L’entitat financera Cajamar va prendre la decisió de clausurar el caixer, fonamentant la seua determinació en la falta de rendibilitat associada al servici. Inés Alfonso, alcaldessa d’Otos, expressa que esta mesura afecta a totes les franges d’edat, sent especialment perjudicial per a la població major que manca de la capacitat de desplaçar-se fora del municipi.

El tancament del caixer no ha sorprés l’ajuntament, el qual havia sigut advertit prèviament sobre l’escassa viabilitat econòmica del servici. Encara que l’ajuntament va presentar a l’entitat arguments relacionats amb mesures antidespoblació, la falta de beneficis no va parar a l’empresa en la seua idea de tancar el caixer i les múltiples reunions mantingudes amb representants de Cajamar, no van aconseguir evitar el tancament. L’alcaldessa Alfonso lamenta els infructuosos intents: “Ens diuen que els diners en efectiu desparecerá en pocs anys, però hui dia la realitat no és eixa”.

Les conseqüències d’esta decisió s’evidencien tant de manera directa com indirecta, amb un impacte negatiu en l’àmbit turístic, segons l’alcaldessa. Alfonso destaca: “Si estem parlant de mantindre els servicis en les zones rurals, d’atraure veïns i veïnes que vinguen a viure ací, hem d’oferir condicions atractives”, al que afig: “El que no podem fer és cridar-los perquè vengen a viure ací i cada vegada oferir-los menys servicis”.

Davant la clausura, el consistori local ha buscat alternatives per a pal·liar els efectes adversos. L’alcaldessa informa que l’única opció restant és una unitat mòbil, també de Cajamar, que visita el municipi els dimarts a la vesprada després de recudir el seu horari. Des de l’Ajuntament, sol·liciten un augment en la freqüència d’este servici mòbil. Fins al moment, no hi ha informació disponible sobre una data específica per a esta modificació, i els residents es veuen obligats a conformar-se amb el servici actual o desplaçar-se a altres entitats financeres en localitats circumdants.

Municipis com Otos -amb menys de 500 habitants- continuen demandant servicis bancaris presencials, la qual cosa ressalta la importància de trobar solucions efectives. Malgrat els avanços en canals alternatius, les oficines bancàries estables continuen sent essencials per a garantir un accés equitatiu i complet als servicis financers bàsics.

Entrevista a Inés Alfonso; "Ens han tancat l'únic caixer automàtic d'Otos"

Inés Alfonso (Compromís) és l’alcaldessa d’Otos

Entrevista a Inés Alfonso; “Ens han tancat l’únic caixer automàtic d’Otos”

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés