Es presenta en Xàbia l’app “Projecte Posidònia” que permet localitzar aquest ecosistema i adverteix de les zones on està prohibit fondejar

Reprodueix vídeo

App “Projecte Posidònia” la Marina

El Club Nàutic de Xàbia ha sigut escenari de la presentació de l’app “Projecte Posidònia”, impulsada per la Fundació Oceanogràfic amb el recolzament de Banca March a través de Medeterranean Fund, una iniciativa que és tot un exemple de col·laboració entre els sectors públic i privat per a preservar la biodiversitat.

La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Fundació Oceanogràfic ha promogut aquesta aplicació per a telèfons intel·ligents. L’app permet identificar les praderes de fanerògams marines i especialment la posidònia oceànica. D’aquesta forma, facilita un ús sostenible dels espais i evitar els fondejos que puguen afectar a aquest hàbitat protegit.

L’aplicació és molt senzilla. Permet localitzar amb total precisió on estan les praderes de Posidònia oceànica de la Marina Alta. I es així perquè s’hi ha cartografiat 9.600 hectàrees de fons marins entre Dénia i Calp. Tot això,  gràcies a un estudi realitzat amb sonar d’escombrat lateral i prospecció viodeogràfica. Aquestes praderes marines estan protegides; són un tresor submarí de biodiversitat i un gran mitigador del canvi climàtic. Així que ja no hi haurà excuses i tothom sabrà on no es pot llançar l’àncora.

La Comunitat Valenciana compta amb la segona major extensió de praderes de posidònia del Mediterrani espanyol, només per darrere de les Illes Balears i correspon a la província d’Alacant entorn al 76% d’aquesta extensió. L’actuació aportarà una referència importantíssima per a monitoritzar l’evolució d’aquestes praderes, reconegudes com hàbitat prioritari per la UE i servirà alhora com ferramenta de gestió i planificació d’espais i com vehicle per a promoure pràctiques sostenibles.

Comarcal.TV

presentació de l’app “Projecte Posidònia”
Presentació de l’app “Projecte Posidònia”

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés