Espectacular entrada morocristiana d’Agullent

Reprodueix vídeo

Espectacular entrada morocristiana d’Agullent

Aquest diumenge 16 d’abril, Agullent es va inundar de rebombori. Les cares dels veïns del poble van estar plenes de goig i il·lusió ja que després de tres anys es van tornar a omplir les places i carrers amb l’emoció per la festa despertant de nou. Arribava el dia de la gran entrada de Moros i Cristians capitanejada per la  Filà Almogatens al bàndol de la creu i la  Filà Aben-Baçols al bàndol de la mitja lluna oferint uns boatos dignes d’admiració.

La Capitania Cristina està a punt de començar amb la carrossa de xiquets i el banderí de la Filà Almogatens. Fundada l’any 200 que amb el seu nom recorden als valents guerrers del segle XIII. 

El Ballet Masters engalanades amb bells vestits plens de textures i colors evoquen a la serra d’Agullent, dames, joves i donzelles giravolten despreocupades al ritme de la música. Les dones del boato donen pas a les primeres esquadres, la Desperta Ferro i la Leonidas, iniciant l’exèrcit almogaten el descens des de les muntanyes. Una nova esquadra, l’Once, desfila ara per les avingudes capitanejats per un cavall batidor, valerosos soldats ens fan sabedors de l’arribada de l’ambaixador.

Abans el ballet Agudansa forma un conjunt de joves i guerreres ballarines que exalcen el seu poder.

I fa entrada Ramon Ferri, l’Ambaixador Cristià, representants de l’exèrcit de la creu per iniciar la relació diplomàtica. Amb el poble vençut per facilitar la seua retirada i preparar així l’arribada de la Capitana.

La seua escorta té com a cap d’esquadra a Iván Martínez i al seu darrere la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent interpreta “Ambaixador cristià” i “Mai Sabel”.

De l’esquadra galàctics amb cavall batedor s’albiren  les banderes i l’estendard de la capitana i un sentiment de goig desperta entre les files. A més les esquadres dels soldats joves i fidels cavallers de la guàrdia personal del banderer encapçalen la formació.

Comarcal.TV

Espectacular entrada morocristiana d’Agullent

Espectacular entrada morocristiana d'Agullent

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés