Èxit de participació en el XII Total Energies Gran Fons Alberto Contador a Oliva; la marxa cicloturista que es va celebrar el dissabte 23 de setembre amb eixida i meta a Oliva Nova

Reprodueix vídeo

Èxit de participació al XII Gran Fons Alberto Contador a Oliva

Oliva va acollir el dissabte, 23 de setembre, la dotzena edició de la marxa cicloturista Total Energies Gran Fons Alberto Contador. La marxa va tindre un recorregut de 146’43 km, 2.538 m de desnivell acumulat i més de dos mil participants, arribats de fins a 50 països.

Un any més va tindre eixida i meta a Oliva Nova Beach & Golf Resort. Entre els participants, grans exprofesionales del ciclisme: a part del propi Comptador i de Joaquín “Purito” Rodríguez, també Pedro Horrillo i el suís Alex Zulle.

El Gran Fons va transcórrer per Oliva, Pego, Sagra, Vall d’Ebo, Alcalá de la Jovada, Plans, Benillup, Millena, Gorga, Famorca, Castillo de Castells, Tàrbena, Parcent, Benigembla, Murla, Orba, Tormos, Sagra, Beniarbel, El Verger i El Molinell.

En el tram cronometrat de la prova en el quilòmetre 40, la pujada al Coll de Rates de 6’6 km i 5’5% de desnivell, els més ràpids van ser Adelino Moll amb 14 minuts i 15 segons, i Hanna Tamoudi amb un temps de 17 minuts i 24 segons, en categoria masculina i femenina respectivament.

Quant a la meta, els primers van ser Jeremy Roma, Jef Teugels i Adelino Moll, amb un temps de 4 hores i 15 minuts. En categoria femenina la més ràpida va ser Elke Timperman, amb 4 hores i 37 minuts, seguida de Suzanne Clarke i Celestine Ieenknegt.

Alberto Contador va agrair el suport a l’Ajuntament d’Oliva i als patrocinadors, i va destacar el bon ambient viscut en la prova.