La cultura està molt present en la Fira de Xàtiva amb el Saló Local de Fotografia, el Premi de Pintura Juan Francés i la Mostra de Pintors i Escultors locals

Reprodueix vídeo
Explosió de cultura en Fira Xàtiva

El saló de fotografia, el premi nacional de pintura i la mostra de pintors locals són els actes culturals referents i imprescindibles que marquen l’inici de la Fira d’Agost de Xàtiva. El lliurament de premis de les dues primeres cites i la inauguració de la tercera han omplert la Casa de Cultura com mostra de que la normalitat ha tornat a la festa gran de la ciutat, després de dos anys marcats per la pandèmia.

Eduardo Francés s’emportava el primer premi de la modalitat de Blanc i Negre del 67 Saló Local de Fotografia Fira de Xàtiva que impulsa l’associació local AFSA; el segon premi fou per a Javier Alcaraz i el tercer  per a Carlos Navarro,  qui també s’adjudicaria el primer premi de la modalitat de Color on el segon fou per a Victoria Sauco i el tercer  per Edu Francés.

En l’apartat tema fira,, el guanyador ha sigut  Josep Miquel Palop;  Josep Ricard Soler ha quedat segon i Vicent Bermúdez tercer. Els tres guanyadors de cada modalitat s’emporten un premi de 250 euros; 200 per als segons classificats i 175 per als tercers. A més es lliuraria un premi al Fotògraf Jove que ha recaigut en Guillem Casesnoves. Després dels premis al Pati Cobert on s’exposen els treballs fins al 18 de setembre.

 L’acte continuaria amb l’obertura de la mostra del Premi Nacional de Pintura Juan Francés on Keke Vilabelda s’alçava guanyador per “S/t cracking layers”. Keke, valencià de 36 anys acumula una dotzena de premis entre nacionals i internacionals.

Aquesta edició ha comptat amb un total de 528 obres presentades, de les quals 25 van ser seleccionades pel jurat

La gran cita cultural de la Fira de Xàtiva finalitzaria amb la inauguració de la Mostra de Pintors i Escultors Locals que estarà oberta en la sala d’exposicions de la primera planta també fins al 18 de setembre. En aquesta col·lectiva participen una quarantena d’artistes.

Explosió de cultura en Fira Xàtiva

Comarcal.TV

Explosió de cultura en Fira Xàtiva

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés