Fallera Major de València amb Xàtiva i Llosa de Ranes

Reprodueix vídeo

Fallera Major de València amb Xàtiva i Llosa de Ranes

La Fallera Major de València, Laura Mengó i la seua Cort d’Honor han participat en la primera jornada de la tradicional Recepció Fallera de la Diputació de València a la qual estaven convidades el  mig centenar de juntes locals que representen a les 445 comissions repartides entre els municipis de la província. Les juntes que representen a les comissions de La Llosa de Ranes i Xàtiva han assistit a l’acte institucional celebrat en la seu central de la Diputació en plaça Manises en representació de la Costera.

Abans de la recepció, el president ha acompanyat a Laura i la seua Cort en la visita a la primera exposició de l’Any Sorolla en la Comunitat, organitzada per la pròpia Diputació amb fons propis de l’etapa del pintor com a pensionat de la institució a Roma.

Hui la recepció fallera ha comptat amb la visita de les comissions de la ciutat de València i dissabte i dilluns serà el torn de les juntes locals que no han pogut assistir en la primera jornada.

Programació fallera de la Diputació, que es va iniciar el 23 de febrer amb l’homenatge a les Falleres Majors de la història de València. A més L’estrena del documental “Falleres Majors de València”, emès per À Punt en la prèvia de la Crida.

Dies després la institució va llançar la campanya “Soroll a València”, protagonitzada per la Fallera Major de 2019. Marina Civera i el grup de balls populars Les Folies de Carcaixent. Tant l’espot com els cartells, inspirats en “las grupas” de Sorolla, van ser l’avantsala de la presentació de la mostra sobre els anys d’aprenentatge del pintor. A més En terres italianes, que acollirà fins a juliol el Saló de Respecte de la Diputació amb visites els caps de setmana.

Un any més, la Diputació torna a estar amb les falles, un vincle que, més enllà dels actes organitzat amb motiu de la festa. Finalment posa de manifest amb la inversió que realitza la institució en eles diferents sectors tradicionals i les comissions que donen vida a la festa. A més d’un milió d’euros que anualment es reparteix entre el Gremi d’Artistes Falleres. Pirotècnics, indumentaristes, floristes i per descomptat, les més de 800 falles de la província que han vist duplicada la subvenció que reben de la Dipu.

 Fallera Major de València amb Xàtiva i Llosa de Ranes

Comarcal.TV

 Fallera Major de València amb Xàtiva i Llosa de Ranes

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés