La festivitat de la Mare de Déu de la Font de Villalonga tanca les Festes Patronals amb una gran afluència de públic als actes més solemnes

Reprodueix vídeo

Festa Grossa de Villalonga

El diumenge 16 d’octubre, Villalonga festejava el Dia de la Mare de Déu de la Font amb diferents actes carregats de solemnitat que omplien els carrers en una jornada molt especial per als veïns i per a aquelles persones, que tot i no viure al poble, tornen a casa per a gaudir de la festa de la Patrona.

A les 12 del migdia, la Capella de la Mare de Déu de la Font estava plena de gom a gom.

Sa casa és un edifici d’estil barroc, amb influències neoclàssiques i una preciosa decoració a la façana on es troba la porta principal. Dins es troba la imatge de la Mare de Déu titular que té només 13 centímetres d’alçada, inclosa la corona. Una talla renaixentista policromada de finals del segle XV o principis del XVI, que representa Maria de peu i coronada, amb el xiquet al braç esquerre i un ram de lliris a la mà dreta.

I per descomptat, una part important de la participació en la festa és la de les Majoralesses 2022, un grup de dones que estan a càrrec de tindre cura de la Mare de Déu de la Font i de la Capella on es guarda i de fer la festa de la Patrona que es celebra cada 17 d’agost i també ara a l’octubre.

Així que, a muscles dels portadors, la Mare de Déu de la Font ix de la capella i acompanyada de les seues inseparables Majoralesses, les autoritats eclesiàstiques i polítiques i poble en general, la imatge custodiada per dos àngels arriba a la Parròquia dels Sants Reis on romandria fins a boqueta nit, quan tindria lloc la Solemne Processó.

Al so de la Banda de Música i el del repic i volteig de campanes, la imatge decorada amb flor i amb la totalitat fanals. Una multitud de fidels l’acompanya en aquest recorregut, disposats en dues files i amb ciris a les mans com a senyal de fe i devoció. Grans i menuts guarden silenci en aquest acte carregat de solemnitat.

No falta cap representant de les Festes Patronals de Villalonga,  els festers de 18 anys de la Divina Aurora, les Majoralesses i corporació municipal.

Però abans el dia 21 d’octubre tindrà lloc la romeria.

Una tradició que any rere any es fa gran a Villalonga i que ja escalfa motors per a que la de l’any que ve.

Festa Grossa de Villalonga

Comarcal.TV

Festa Grossa de Villalonga

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés