Festers, Moros i Cristians i el poble de Benigànim honra a Sant Miquel Arcàngel, al Santíssim Crist de la Sang i a la Divina Aurora en una solemne processó

Reprodueix vídeo

Benigànim honra als seus patrons amb la tradicional processó

Les festes de Benigànim també tenen la part més solemne de la celebració. El dilluns 28 d’agost la localitat viuria un dels seus dies gran i es que es va celebrar el dia del Crist de la Sang amb una processó que va omplir els carrers del poble. No en va és en un dels actes religiosos més arrelats de les Festes Patronals i de Moros i Cristians d’este poble de La Vall d’Albaida.

Eren les huit de la vesprada quan els devots es concentraren a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel, un dels edificis més emblemàtics de la localitat.

Aquest va ser el punt de partida d’aquesta processó que va recórrer l’itinerari de costum amb la imatge del Santíssim Crist de la Sang.

Les Festeres i Festers del 2023, elles vestides de valencianes amb mantellina i guants. I ells amb elegants trages en negre van recórrer els carrers de Benigànim ciris en mà per a rendir culte a les imatges. Així com també ho van fer totes les comparses de moros i cristians.

La processó, solemne i silenciosa, va desfilar pels carrers del centre del poble. Plens de gom a gom de tots els devots que s’aproparen per a contemplar aquest emotiu esdeveniment.

Per a l’ocasió, un grup de dones s’encarregaren de traslladar la imatge de la Verge de la Divina Aurora.

Aquesta va desfilar amb elegància baix la atenta mirada dels presents.

Així, aquesta és una processó en la que tots els anys els festers, les comparses, els representants del municipi i els veïns de Benigànim es congreguen. Tot per a traslladar les imatges i rendir culte en una cerimonial desfilada. Que plena els carrers de la llum dels ciris, la musica de banda i el repicar de les campanes.

Benigànim honra als seus patrons amb la tradicional processó

Comarcal.TV

Benigànim honra als seus patrons amb la tradicional processó

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés