Atzeneta d’Albaida conclou les Festes Patronals amb la processó i el castell de focs artificials en honor al Santíssim Crist de la Fe i del Mont Calvari

Reprodueix vídeo

Festivitat del Patró d’Atzeneta

Multitudinària. Com sempre ha sigut. Centenars de persones, veïns d’Atzeneta i vinguts de tota la comarca que acompanyaren, la vesprada del dissabte 23 de setembre, al Crist de la Fe a la seua ermita en una pujà que -excepte els de la pandèmia- any rere any ompli els carrers de la població.

Els festers i festeres, la comitiva municipal i alguns veïns s’aplegaren en passa carrer fins el temple per a esperar l’eixida del Santíssim que deixava la parròquia de San Juan Bautista al so del repic de campanes i amb les notes de l’himne nacional, per a començar el camí fins a l’ermita.

Les festeres tenen l’honor de marxar davant el Sant; darrere, la comunitat eclesiàstica, les clavariesses de negre i amb mantilla, els festers. Tots i totes caminen pel centre del recorregut amb ciris a les mans i ho fan arropats d’un gran nombre de feligresos.

La imatge, coneguda popularment com “El Morenet” pel seu to torrat llueix amb magnificència. Aquest color es deu al fet que durant les guerres napoleòniques els soldats ocupants la van llançar al foc, encara que no aconseguiren cremar-la. Durant la persecució  religiosa de la Guerra Civil, uns joves la tragueren de la seua capella i l’amagaren en un nínxol de l’antic cementeri situat darrere l’ermita, passant després a una casa del carrer San Roc. I és per aquests carrers estrets on el pas de la imatge és impressionant i es que les ales dels dos àngels quasi toquen les parets. Les espectaculars andes amb detalls en platejat donaven més protagonisme a l’espectacular imatge del Crist, que va desfilar amb els fanals encesos des de el principi del recorregut.

Ja en la replaça els presents gaudeixen de la pirotècnia, els portadors fan girar la imatge perquè mire a tots els paratges de la Vall. I és que els veïns d’aquesta ciutat fan el mateix gest cap a Atzeneta quan treuen en processó a la seua patrona.

És moment de seguir el recorregut i començar l’ascens a l’ermita, que com tots els qui s’amunteguen-hi, ja espera la imatge.

Després d’anys sense la festa, es viuen moments emotius quan el Crist de la Fe i del Mont Calvari entra a l’ermita.

Un espectacular castell de focs d’artifici com benvinguda al Crist i com a colofó a la multitudinària  pujada a l’ermita deixa un cel il·luminat.

Festivitat del Patró d’Atzeneta

Comarcal.TV

Festivitat del Patró d'Atzeneta

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés